10 june 2011, 15:00 Miniature views 5831
10 june 2011, 15:00 Miniature views 5831

Dreptul de a ști la Florești

În perioada 28 septembrie - 7 octombrie la Florești se marchează Zilele Dreptului de a ști, cu prilejul cărora se organizează un şir de activităţi menite să trezească spiritul cetățenesc al populației spre a-și exercita dreptul la informație.

Cu această ocazie, elevii claselor a IX-a și a XII-a din liceul teoretic "Ion Creangă" au participat la o masă rotundă, unde au avut posibilitatea de a-și completa cunoștințele vizavi de acest drept fundamental al omului și de a schimba opinii versus acest subiect.

Liceenii au conștientizat că dreptul la informaţie este cel care deschide calea spre realizarea celorlalte drepturi și libertăți umane.

Lipsa informării cetăţenilor duce la manipularea acestora, or neștiința drepturilor implică nerespectarea acestora.

Elevii au avut sarcina de a relata ce presupune dreptul de a ști și ce posibilități există în prezent de a afla informația corectă, obiectivă de la diferite surse, cu sau fără comentariile subiective ale informatorului care poate manipula ușor opinia publică.

Participarea cetățenilor în procesul de luare a deciziilor şi accesul la informaţie, cît și exprimarea opiniilor, sunt specifice democrației, iar acest lucru se poate cultiva de pe băncile școlii.

Ziua Internaţională a Dreptului de a Şti  a fost iniţiată la 28 septembrie 2002 la Sofia cu scopul de a promova în mod echidistant dreptul tuturor persoanelor de a avea acces la informaţiile deţinute de instituţiile guvernamentale ca drept fundamental al omului.

Sursa: flortv.net

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1876
Populația:
1603 locuitori

Vişniovca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Vişniovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1603 oameni. Satul Vişniovca a fost menționat documentar în anul 1876.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.