07 february 2024, 16:00 views 641
Regiunea transnistreană a anulat interdicția privind scăldatul în rîul Nistru
07 february 2024, 16:00 views 641

Regiunea transnistreană a anulat interdicția privind scăldatul în rîul Nistru

De la 1 iulie, în regiunea transnistreană a fost anulată interdicția privind utilizarea apei din rîul Nistru în scopuri potabile, de aprovizionare cu apă menajeră, de scăldat, sportive, de recreere și întremare.

Despre acest lucru a anunțat Ministerul Sănătății din autoproclamata RMN.

Interdicția de scăldat în Nistru a fost introdusă după ce, la 9 iunie, un accident la o stație de pompare din Bender a dus la deversarea apelr uzate netratate în rîu. Interdicția de scăldat în Nistru a fost introdusă de la Bender pînă la limanul rîului Nistru.

Medicii de la Centrul Republican de Igienă și Epidemiologie au declarat atunci că prezența virușilor și bacteriilor în apă depășește de cîteva zeci de ori nivelul de siguranță, iar scăldatul în Nistru ar putea avea un impact negativ asupra sănătății, iar oamenii ar putea contracta diferite infecții intestinale, care pot provoca dizenterie, febră tifoidă și chiar holeră.

Source: noi.md

Keywords:

Nistru , Transnistria , scăldare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1984
Populația:
319 locuitori

Gornoe este un sat din cadrul comunei Micăuți, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Strășeni și la 26 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 319 oameni. Satul Gornoe a fost înființat în anul 1984.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.