30 june 2024, 13:00 Jazz music views 1145
O familie din Căușeni are căpșuni anul împrejur
30 june 2024, 13:00 Jazz music views 1145

O familie din Căușeni are căpșuni anul împrejur

Ne-am obișnuit să cumpărăm legume și fructe de import, deși le-am putea consuma de ale noastre.Sîntem o țară agrară doar pe hîrtie, spun unii grădinari, care demonstrează că de fapt am putea aduna roade tot anul.

Iacob și Lidia Gogu din Căușeni au înfiinţat acum doi ani o plantaţie de căpşuni, fructele nu sînt unele obişnuite și asta pentru că primăvara devreme fermierii reușesc să scoată pe piață căpșuni aromate ca în plin sezon.

Nu sînt crescute forțat, și nici nu folosesc îngrăşăminte pentru a le grăbi creşterea. Fructele au fost scoase pe piață de la mijlocul lunii aprilie și vor fi comercializate anul împrejur, notează Noi.md cu referire la studio-L.

Secretul căpșunelor mustoase constă în creșterea lor. Soții susțin că pentru a se coace devreme căpșunele trebuie ridicate cîțiva centimetri de la sol. Într-o singură seră încap circa 800 de fire de căpșuni.

Grădinarii afirmă că prima roadă începe din aprilie și de încheie în iunie, iar a doua din septembrie și pînă aproape la Anul Nou. Serele nu au nevoie să fie încălzite temperature în interior crește odată cu răsăritul soarelui.

Lidia Gogu susține că a inițiat această afacere din dragostea pentru oameni afirmînd că nimic nu se compară cu o căpșună aromata oferită primăvara devreme sau toamna tîrziu.

La moment, un kg de căpșuni în piețele din Căușeni poate fi cumpărat cu 100 de lei.

Source: noi.md

Keywords:

Căușeni , căpșuna

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
5500 locuitori

Gura Galbenei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Gura Galbenei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cimișlia și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5500 de oameni. Satul Gura Galbenei a fost menționat documentar în anul 1672.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.