18 may 2024, 14:00 views 415
Direcția Educație Chișinău: Vom ajuta, și în acest an, tinerii specialiști cu plata pentru chiria locuinței
18 may 2024, 14:00 views 415

Direcția Educație Chișinău: Vom ajuta, și în acest an, tinerii specialiști cu plata pentru chiria locuinței

În scopul atragerii tinerilor specialiști în activitatea didactică și pentru menținerea acestora în sistemul pedagogic Primăria municipiului Chișinău achită lunar o compensație în mărime de 2000 lei pentru închirierea spațiului locativ tinerilor specialițti încadrați în cîmpul muncii în instituțiile educaționale municipale.

Pentru anul 2024, au fost prevăzute mijloace cu destinație specială pentru acordarea compensațiilor, în mărime de 2000,00 lei lunar, în sumă totală de 5400,0 mii lei, pentru 300 beneficiari, notează Noi.md.

În primele patru luni ale anului 2024, în medie, 288 de persoane au beneficiat deja de această facilitate, iar plățile efectuate au însumat 2201,3 mii lei.

"Această inițiativă reprezintă un pas important în promovarea și încurajarea educației în municipiul Chișinău, avînd ca obiectiv principal atragerea tinerilor specialiști talentați și dedicați în domeniul pedagogic.

Ne propunem să continuăm eforturile noastre pentru a asigura un mediu educațional atrăgător și pentru a consolida corpul didactic al municipiului nostru", precizează Direcția Generală Educație.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1903
Populația:
87 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Plopi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 87 de oameni. Satul Alexandrovca a fost înființat în anul 1903.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.