Go to section: Fine art
10 february 2015, 15:30 Fine art views 9599
Pictorul moldovean a vîndut cu 700 euro portretul lui Putin
10 february 2015, 15:30 Fine art views 9599

Pictorul moldovean a vîndut cu 700 euro portretul lui Putin

Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, Mark Verlan, a vîndut portretul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, realizat pe pînză cu 700 de euro. Cumpărătorul acestuia e un om de afaceri rus.

Potrivit spuselor autorului, acum un an, un portret similar al politicianului a fost achiziționat pentru colecția unui cetățean britanic.

"Un alt portret este gravat pe o placă de metal. Președintele rus este reprezentat într-o togă de patrician roman, care mîngîie o pisică. Pînă de curînd, lucrarea era expusă în Galeria "Alexander" de la Chișinău, dar cu puțin timp în urmă și aceasta și-a găsit cumpărătorul, care a achitat deja plata în avans", a menționat el.

Lucrările lui Verlan, care este cunoscut prin maniera de lucru cu abordare originală și personalizată, departe de standarde, nu se limitează doar la tema rusească.

"Lucrez nu numai în maniera picturilor clasice, adică nu creez doar picturi pe pînză. Recent, folosind materialul unei saltele vechi, am realizat steagul american. Pregătesc cinci lucrări pentru expoziția din or. Rennes, Franța. În anul 2014, lucrările mele au mai fost expuse acolo. Din lucrările noi vor fi expuse: "Globul Lumii", care este realizat dintr-o minge de baschet, precum și "Hărțile Lumii peste 200 de ani", cu țările și continentele care vor dispare", a ținut să ne comunice artistul plastic.

Source: www.infotag.md

Keywords:

Vladimir Putin , pictor , euro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
2794 locuitori

Oxentea este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Oxentea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Dubăsari și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2794 de oameni. Satul Oxentea a fost menționat documentar în anul 1574.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.