Mergi spre compartimentul: Artele plastice
02 octombrie 2015, 15:30 Artele plastice views 9600
Pictorul moldovean a vîndut cu 700 euro portretul lui Putin
02 octombrie 2015, 15:30 Artele plastice views 9600

Pictorul moldovean a vîndut cu 700 euro portretul lui Putin

Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, Mark Verlan, a vîndut portretul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, realizat pe pînză cu 700 de euro. Cumpărătorul acestuia e un om de afaceri rus.

Potrivit spuselor autorului, acum un an, un portret similar al politicianului a fost achiziționat pentru colecția unui cetățean britanic.

"Un alt portret este gravat pe o placă de metal. Președintele rus este reprezentat într-o togă de patrician roman, care mîngîie o pisică. Pînă de curînd, lucrarea era expusă în Galeria "Alexander" de la Chișinău, dar cu puțin timp în urmă și aceasta și-a găsit cumpărătorul, care a achitat deja plata în avans", a menționat el.

Lucrările lui Verlan, care este cunoscut prin maniera de lucru cu abordare originală și personalizată, departe de standarde, nu se limitează doar la tema rusească.

"Lucrez nu numai în maniera picturilor clasice, adică nu creez doar picturi pe pînză. Recent, folosind materialul unei saltele vechi, am realizat steagul american. Pregătesc cinci lucrări pentru expoziția din or. Rennes, Franța. În anul 2014, lucrările mele au mai fost expuse acolo. Din lucrările noi vor fi expuse: "Globul Lumii", care este realizat dintr-o minge de baschet, precum și "Hărțile Lumii peste 200 de ani", cu țările și continentele care vor dispare", a ținut să ne comunice artistul plastic.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

Vladimir Putin , pictor , euro

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
806 locuitori

Fîntîna Albă este un sat din cadrul comunei Parcova, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț, la 6 km de stația de cale ferată Brătușeni și 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 806 locuitori. Prima atestare documentară a satului cu denumirea Grumăzeni, din ținutul Hotin, datează din anul 1575.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.