Go to section: Fine art
29 july 2015, 14:14 Fine art views 10066
Autorul lucrării „Arborele Eminescu”, comemorat la Muzeul de Artă
29 july 2015, 14:14 Fine art views 10066

Autorul lucrării „Arborele Eminescu”, comemorat la Muzeul de Artă

La Muzeul Național de Artă din capitală, a fost comemorat creatorul emblematic pentru spațiul dintre Prut și Nistru, autorul lucrării „Arborele Eminescu", pictorul Aurel David, prin vernisarea unei expoziții, informează NOI.md.

Expoziția „Aurel David" este consacrată aniversării a 80-a a nașterii distinsului plastician. La expoziție sînt prezentate 50 de lucrări realizate de maestru pe parcursul a trei decenii de creație. Publicul are ocazia să admire lucrări din colecția muzeului, dar și lucrări expuse în premieră din colecția familiei artistului.

Aurel David s-a născut pe 18 iunie 1935 la Chișinău. A copilărit în satul Bardar, raionul Ialoveni. Și-a făcut studiile la Institutul de Arte Plastice „V. Surikov" din Moscova, după care a revenit la Chișinău.

Lucrările lui se păstrează în colecțiile Muzeului Național de Artă, Muzeului Național de Istorie, Muzeului Literaturii Române „Mihail Kogălniceanu", Casei-muzeu „A. S. Pușkin", Centrului Expozițional „Constantin Brâncuși", Galeriei de Artă din Tighina.

Aurel David s-a stins din viață la doar 50 de ani, în anul 1984.

Expoziția poate fi vizitată pînă la 1 septembrie 2015.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1832
Populația:
3903 locuitori

Başcalia este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Başcalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 23 km de orașul Basarabeasca și la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3903 oameni. Satul Bașcalia a fost întemeiat în anul 1832.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.