Mergi spre compartimentul: Artele plastice
29 iulie 2015, 14:14 Artele plastice views 10453
Autorul lucrării „Arborele Eminescu”, comemorat la Muzeul de Artă
29 iulie 2015, 14:14 Artele plastice views 10453

Autorul lucrării „Arborele Eminescu”, comemorat la Muzeul de Artă

La Muzeul Național de Artă din capitală, a fost comemorat creatorul emblematic pentru spațiul dintre Prut și Nistru, autorul lucrării „Arborele Eminescu", pictorul Aurel David, prin vernisarea unei expoziții, informează NOI.md.

Expoziția „Aurel David" este consacrată aniversării a 80-a a nașterii distinsului plastician. La expoziție sînt prezentate 50 de lucrări realizate de maestru pe parcursul a trei decenii de creație. Publicul are ocazia să admire lucrări din colecția muzeului, dar și lucrări expuse în premieră din colecția familiei artistului.

Aurel David s-a născut pe 18 iunie 1935 la Chișinău. A copilărit în satul Bardar, raionul Ialoveni. Și-a făcut studiile la Institutul de Arte Plastice „V. Surikov" din Moscova, după care a revenit la Chișinău.

Lucrările lui se păstrează în colecțiile Muzeului Național de Artă, Muzeului Național de Istorie, Muzeului Literaturii Române „Mihail Kogălniceanu", Casei-muzeu „A. S. Pușkin", Centrului Expozițional „Constantin Brâncuși", Galeriei de Artă din Tighina.

Aurel David s-a stins din viață la doar 50 de ani, în anul 1984.

Expoziția poate fi vizitată pînă la 1 septembrie 2015.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

muzeu , Mihai Eminescu , pictor , expoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1421
Populația:
122669 locuitori
Logo

Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de  122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004.  Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.