Go to section: Theatre
06 january 2022, 12:30 Theatrical events views 2611
Refugiații ucraineni sînt bucuroși să asiste la spectacole gratuite ale teatrului Cehov
06 january 2022, 12:30 Theatrical events views 2611

Refugiații ucraineni sînt bucuroși să asiste la spectacole gratuite ale teatrului Cehov

Refugiații ucraineni vizitează cu bucurie spectacole gratuite ale Teatrului Dramatic Rus de Stat A.P.Cehov și, în general, pînă în prezent, peste patru mii de oameni din Ucraina au vizitat acest teatru din Chișinău.

Despre aceasta a relatat pentru Noi.md directorul Teatrului Dramatic Rus de Stat A.P.Cehov, Artistul Poporului din Moldova, Constantin Haret.

"Astăzi avem din nou o sală plină și asta ne face mereu fericiți. Și dacă vorbim în mod special despre oaspeții noștri din Ucraina, atunci după începerea evenimentelor din Ucraina, chiar a doua zi am organizat o acțiune – la prezentarea pașaportului ucrainean , refugiații au posibilitatea de a viziona gratuit o piesă. Pînă în prezent, peste patru mii de oameni din Ucraina au vizitat teatrul nostru și, în funcție de faptul că este un spectacol pentru copii sau de seară, la fiecare spectacol vin de la 50 la 100 de persoane. Sîntem foarte încîntați că vin de mai multe ori la noi, la unele spectacole vin chiar repetat. Ne amintim mereu de cei cărora le este mai greu decît noi", a spus Constantin Haret.

Potrivit acestuia, Ministerul Culturii știe despre acțiunile care au fost lansate la Teatrul Dramatic Rus de Stat A.P. Cehov și că teatrul a servit un număr atît de mare de spectatori. „Aș dori ca instituția să ne dea și mai mult sprijin, astfel încît să putem extinde această acțiune de ajutorare a refugiaților ucraineni”, a spus Constantin Haret. El a menționat că, dacă vorbim de caritate în general, atunci de mai bine de patru ani Teatrul Cehov derulează o acțiune prin care pensionarii, la prezentarea a două certificate de pensie, primesc două bilete la prețul unuia. „De asemenea, cooperăm cu Centrul de Transfuzie a Sîngelui și cu preturile din sectoarele capitalei, în special – Rîșcani și Botanica, oferindu-le bilete gratuite”, a spus directorul Teatrului Dramatic de Stat Rus. A.P. Cehov.

De menționat că refugiații ucraineni care merg gratuit la spectacole de la Teatrul Cehov sînt foarte încîntați de această acțiune și spun că le place să urmărească producțiile de la Cehov și sînt foarte mulțumiți de tot: "Ne-a plăcut. Sîntem din Ucraina. Ne bucurăm să urmărim spectacole la Teatrul Rus. Tot ceea ce ni se arată aici." "Performanță grozavă. Mulțumesc foarte mult! Totul este grozav și interesant." "Genial. Copiii noștri au plecat acasă de la școală marți, așa că am decis să facem repetăm". „Îmi place, este o reprezentație bună, e amuzantă” „Mă bucur foarte mult că este gratuit. Desigur, acesta este un mare plus” „Am fost deja la unul dintre spectacole. La Cenușăreasa. Copilului i-a plăcut și am decis să venim din nou”. „Sîntem la Teatrul Cehov cu copilul, așa că, bineînțeles, ne-a plăcut foarte mult. E vesel. Mulțumim frumos tuturor artiștilor”. "Îmi place și copiilor le place. Foarte interesant. Mulțumesc foarte mult".

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
1944 locuitori

Ciucur-Mingir este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Ciucur-Mingir este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cimișlia și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1944 de oameni. Satul Ciucur-Mingir a fost menționat documentar în anul 1786.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.