Go to section: Literature
29 may 2013, 10:14 Literature views 10272
29 may 2013, 10:14 Literature views 10272

Guguţă în lumea artelor japoneze

La Muzeul Naţional de Istorie a fost deschisă expoziţia de origami dedicată personajului de poveste “Guguţă“. Scriitorul Spiridon Vangheli prezent la acest vernisaj a declart ca este bucuros că Guguţă, a devenit un ministru de externe al literaturii noastre, relatează tv7.md.

Cea de-a treia ediţie a expoziţiei de origami a fost intitulată sugestiv „Guguţă călătorind prin LUME„. Astfel organizatorii au dorit să fie mai aproape de cei mici, deoarece Guguţă a devenit expresia copilăriei.

La aceasta expozitie au venit copii din toata ţara. Tatăl lui Guguţă, Spriridon Vangheli este foarte mîndru că băieţelul din operele sale şi-a găsit viză de reşedinţă în toate satele şi oraşele Moldovei, ba încă şi mult dincolo peste hotarele ei.

Menţionăm că anul 2013 a fost declarat anul lui Spiridon Vangheli. Autorităţile Chişinăului planifică să instaleze în capitală monumentului lui Guguţă.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
38 locuitori

Fedoseevca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Fedoseevca alcătuia 38 de oameni în anul 2006. Satul Fedoseevca a fost înființat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.