Mergi spre compartimentul: Literatura
29 mai 2013, 10:14 Literatura views 10407
29 mai 2013, 10:14 Literatura views 10407

Guguţă în lumea artelor japoneze

La Muzeul Naţional de Istorie a fost deschisă expoziţia de origami dedicată personajului de poveste “Guguţă“. Scriitorul Spiridon Vangheli prezent la acest vernisaj a declart ca este bucuros că Guguţă, a devenit un ministru de externe al literaturii noastre, relatează tv7.md.

Cea de-a treia ediţie a expoziţiei de origami a fost intitulată sugestiv „Guguţă călătorind prin LUME„. Astfel organizatorii au dorit să fie mai aproape de cei mici, deoarece Guguţă a devenit expresia copilăriei.

La aceasta expozitie au venit copii din toata ţara. Tatăl lui Guguţă, Spriridon Vangheli este foarte mîndru că băieţelul din operele sale şi-a găsit viză de reşedinţă în toate satele şi oraşele Moldovei, ba încă şi mult dincolo peste hotarele ei.

Menţionăm că anul 2013 a fost declarat anul lui Spiridon Vangheli. Autorităţile Chişinăului planifică să instaleze în capitală monumentului lui Guguţă.

Cuvinte cheie:

origame , literatura , Guguta , expoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1519
Populația:
650 locuitori

Luceşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Luceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cahul și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 650 de oameni. Satul Lucești a fost menționat documentar în anul 1519.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.