La Chişinău au fost inaugurate zilele „Ion Creangă”
La Chişinău au fost inaugurate Zilele dedicate creaţiei lui Ion Creangă, eveniment ajuns la ce-a de-a 22 ediţie. Cu acest prilej la teatrul de păpuşi LICURICI au fost expuse mai multe cărţi, şi pentru cei mai mici elevi au fost citite îndrăgitele lor poveşti, transmite tv7.md.
Zilele lui Creangă sînt desfăşurate în fiecare an de către Biblioteca Naţională pentru copii „Ion Creangă”, care din anul 1995 încearcă să adune întreaga colecţie cu operele scriitorului şi despre el. Traduse în circa 40 de limbi, o parte din cărţi au fost expuse publicului spre lectură. Totodată, în aceste zile copii din liceele din capitală vor avea intalniri cu scriitori si vor participa la concursuri de creativitate.
Zilele lui Creangă vor fi inaugurate pe 1 martie şi la Iaşi. Copiii din Moldova şi de peste Prut împreună cu mai mulţi scriitori vor merge la Bojdeuca lui Creangă, locul unde a scris mai multe lucrări.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1620
- Populația:
- 12858 mii locuitori
Cimişlia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cimişlia. Amplasat pe malurile rului Cogîlnic, oraşul Cimişlia este situat la o distanţă de 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12858 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Cimişlia datează din 1620. Datorită conlocuirii cu tătarii, denumirea localităţii a luat forma “Cimişlia” – denumirea tribului tătăresc ciumecili, care avea ca semn distinctiv o figură în formă de căuş. În timp, ciumecicili s-a transformat în Cimişlia.
Comments
(0)