Go to section: Literature
28 march 2017, 14:15 Literature views 47392
Ministerul Culturii va acorda un suport pentru scriitori
28 march 2017, 14:15 Literature views 47392

Ministerul Culturii va acorda un suport pentru scriitori

Aproape 90 de titluri de carte vor fi tipărite în acest an cu sprijinul Ministerului Culturii. În acest scop, autorităţile au alocat patru milioane de lei. De suport beneficiază şi sciitorii ruşi din Moldova.

Tatiana Orlova scrie poezii şi proză. Până acum, o singură carte de poezii semnată de ea a văzut lumina tiparului. Cu ajutorul Ministerului Culturii, tânăra va tipări şi o carte de proză.

"Aveam emoţii mari şi îmi iera frică că nu mă vor alege. În fiecare zi intram pe site-ul Ministerului Culturii şi verificam dacă este lista. Am fost foarte fericită când mi-am văzut numele", a spus scriitoarea, Tatiana Orlova.

Pe lîngă cererea depusă la Ministerul Culturii, scriitorii trebuiau să prezinte conceptul cărţii, titlul, dar şi formatul ei. Tatiana şi-a denumit cartea "Variaţiile Soarelui". Lucrarea va fi formată din patru părţi.

Din 2014, Asociația Scriitorilor Ruși din Republica Moldova beneficiază de suportul Ministerului Culturii la editarea cărţilor naţionale. Anul trecut au fost alese pentru tipărire cinci lucrări.

"În acest an vor fi tipărite cu ajutorul Ministerului Culturii şapte cărţi cu poezii şi proză a scriitorilor ruşi. Eu m-am bucurat foarte mult cînd am văzut că din ceea ce am prezentat noi doar o singură carte nu a fost acceptată, celelalte aşteaptă să fie tipărite", a comunicat preşedintele Asociației Scriitorilor Ruși, Olesea Rudeagina.

Conducerea Ministerului Culturii afirmă că în 2017 vor fi editate mai multe lucrări decât în anii precedenţi.

"Din anul 2014 până în 2017 a crescut constant numărul de lucrări. Dacă am avut 44 de lucrări în anul 2013. Astăzi ajungem între 80-90 de lucrări. În funcţie de la an la an de la şapte la 10 procente sunt lucrările în limba rusă", a menționat viceministrul Culturii, Igor Șarov.

În 2016 au fost selectate 71 de titluri. Pentru editarea cărţilor naţionale anul trecut au fost alocate 3 milioane de lei.

Source: publika.md

Comments

 (1)
  • #1 misha2 Reply Quote selected
    Cat timp veti mai trambita moldovenismul(primitiv)?Daca moldovenii din R.Moldova nu sunt romani inseamna ca nici modovenii din dreapta Prutului nu sunt romani,nici dobrogenii,nici ardelenii,oltenii,banatenii,etc.Stiti foarte bine cine a inventat poporul moldovenesc,limba moldoveneasca ,adica ingineriile identitare in scopul justificarii ocupatiei rusesti a Basarabiei.Sa va fie rusine!<div><br></div>
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
1902 locuitori

Zăicana este un sat şi comună din raionul Criuleni. Zăicana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 25 km de orașul Criuleni și la 24 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1902 oameni. Satul Zăicana a fost atestat documentar în anul 1698.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.