Go to section: Literature
21 october 2016, 11:50 Literature views 6477
Moldova participă la cel mai mare Tîrg de Carte din lume (Foto)
21 october 2016, 11:50 Literature views 6477

Moldova participă la cel mai mare Tîrg de Carte din lume (Foto)

În perioada 19-23 octombrie 2016, mai mulți editori din Republica Moldova sînt prezenți, după o absență de 6 ani, la cea de-a 68-a ediție a celui mai mare tîrg de carte de lume, care se desfășoară la Frankfurt, Germania.

Standul național al Republicii Moldova la tîrgul de carte de la Frankfurt este un proiect al Ministerului Culturii în parteneriat cu Uniunea Editorilor din Republica Moldova, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova la Berlin și al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main.

Procesul de selectare a titlurilor de carte ce sînt expuse la Frankfurt a avut loc în cadrul unei comisii constituite din reprezentanții Uniunii Editorilor din Republica Moldova. Drept urmare, au fost selectate 143 de titluri de la 11 edituri. S-a acordat preferință titlurilor noi, apărute în ultimii trei ani. Domeniile sînt diverse: beletristică clasică și contemporană, poezie, cărți pentru copii, istorie ș.a. Sînt expuse atît opere ale scriitorilor consacrați ca Grigore Vieru, Vladimir Beșleaga, Aureliu Busuioc, cît și a tinerilor scriitori basarabeni. Un segment aparte și foarte important este cel al albumelor, reprezentate într-un spectru variat, precum fotografia, arta plastică, patrimoniul cultural.

Standul național reprezintă un rezultat al conlucrării Ministerului Culturii cu Uniunea Editorilor din Moldova pentru domeniul industriilor culturale, în special pentru cel al cărții. Deja al patrulea an, prin intermediul programelor de editare a cărții naționale, editurile beneficiază de susținere financiară de la bugetul de stat pentru titlurile noi de carte.

Source: diez.md

Keywords:

tirg , carte , literatura , Germania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
1974 locuitori

Chetrosu este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chetrosu și Todireşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Anenii Noi și la 18 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1974 de oameni. Satul Chetrosu a fost menționat documentar în anul 1840.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.