Go to section: Literature
18 january 2016, 09:49 Literature views 11452
Cartile de colorat pentru adulti au aparut in librariile de la noi
18 january 2016, 09:49 Literature views 11452

Cartile de colorat pentru adulti au aparut in librariile de la noi

Toti am desenat in timpul sedintelor prea lungi sau in vreme ce raspundeam mecanic la telefon. Mai nou aceasta deprindere, s-a transformat in terapie si s-au inventat cartile de colorat pentru adulti, care sunt la moda si se vand in milioane de exemplare. Psihologii sunt de acord ca desenatul ne face sa ne eliberam foarte usor de emotiile negative. Cartile de colorat pot fi gasite acum si in librariile de la noi.

Cum majoritatea dintre noi nu s-a mai asezat la o masa pentru a desena inca din copilarie, cartile de colorat pentru adulti ne conving ca nu trebuie sa renuntam la acest tip de relaxare nici chiar daca avem peste 60, de exemplu.

Cristina DUDUTA, CONSULTANT-VANZATOR, LIBRARIE: "Seara, alaturi de copii, ne asezam si coloram si noi. Dezvolta abilitatea de a gandi mai colorat si mai divers."

Desi cartile de colorat pentru maturi au aparut in librariile noastre deja de cateva luni, multi dintre oameni inca nu stiu despre aceasta metoda de relaxare.

"Nu, asta nu e pentru mine."

"Eu nu pot desena, daca desenez se vor speria si vor fugi toti copiii. E pentru copii treaba asta."

Multora li se pare o joaca de copil, insa nu e chiar asa. S-a convins de asta si acest barbat de 61 de ani.

"N-am mai colorat de cand eram mic. -Vreti sa incercam? -Da, haideti. -Stati sa aleg culorile. -La mine va fi curentul asta care spune ca realitatea e diferita...Totusi nu e chiar atat de simplu. Cum n-ai da, aici trebuie de gandit. Eu cred ca este o idee buna."

Psihologii spun ca aceste carti sunt numai bune pentru restabilirea echilibrului interior. Adultul isi regaseste refugiul in copilarie, cand lumea parea mai simpla, iar grijile pentru ziua de maine nu existau.

Irina NOVAC, PSIHOLOG: "Nu se rezuma totul doar in a colora. Ideea e ca acolo sunt detalii micute, iar concentrarea care ti se cere, nu face nimic altceva decat sa ne scape de tensiune. Este binevenit pentru parinti care au probleme de intelegere cu micutii.// obtin o noua viziune la probleme pe care le au."

Pretul cartilor care se gasesc in multe dintre librariile de la noi, incepe de la o suta si ajunge pana la 300 de lei.

Cristina DUDUTA, VANZATOR-CONSULTANT LIBRARIE: "Sunt solicitate, chiar intreaba de ele. Se vand repede, se vand toate. Ne bucuram ca avem o varietate mare."

Activitatea a pornit de la coloratul mantrelor la yogini, iar acum s-a extins si a devenit un fenomen printre adultii din intreaga lume. Prima carte de colorat pentru adulti a fost realizata de catre scotianca Johanna Basford. Pana acum cartile cu ilustratiile ei s-au vandut in peste 3 milioane de exemplare si au fost traduse in 14 limbi. Una dintre ele, Padurea fermecata se gaseste si in librariile de la noi.

Source: protv.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1766 locuitori

Ghiliceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucioaia, Ghiliceni și Cucioaia Nouă. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 86 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1766 de oameni. Satul Ghiliceni a fost menționat documentar în anul 1495 cu denumirea Hrișani.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.