Go to section: Literature
14 june 2015, 11:10 Literature views 8856
Au fost decernate premiile Uniunii Scriitorilor pentru anul literar 2014
14 june 2015, 11:10 Literature views 8856

Au fost decernate premiile Uniunii Scriitorilor pentru anul literar 2014

La Uniunea Scriitorilor din Moldova a avut loc ieri ceremonia de decernare a premiilor pentru cele mai bune cărți apărute în anul 2014 și de acordare a burselor de creație, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova Arcadie Suceveanu a menționat că anul literar a devenit o tradiție, o sărbătoare a cărții.

"Este o seară de apreciere a zestrei noastre literare, a cărților tipărite în 2014. Totodată, acordăm pentru a cincea oară bursele de creație pentru cele mai bune proiecte de carte prezentate de către scriitori", a afirmat Arcadie Suceveanu.

La rîndul său, președintele juriului, criticul literar Ana Bantoș a subliniat că anul literar 2014 a fost unul deosebit și destul de rodnic. "Dacă în anii precedenți au fost mai multe cărți de poezie, în 2014 au prevalat cele de proză, publicistică, critică literară și pentru copii", a specificat Ana Bantoș.

Cu premiul "Opera Omnia" a fost distins poetul Vasile Romanciuc, iar cu premiul de excelență - scriitorul umorist Efim Tarlapan.

Premiul pentru poezie l-a obținut Mircea V. Ciobanu pentru cartea "Resetare". Premiul pentru proză i-a revenit scriitorului Vladimir Beșleagă pentru romanul "Voci sau Dublul suicid din zona lacurilor".

La compartimentul critică, eseu și istorie literară premiul a fost luat de către Vitalie Ciobanu pentru cartea "Scribul în grădina fermecată", iar la cel de publicistică - de către Gheorghe Erizanu pentru volumul "Ce spun cărțile". Leo Butnaru s-a ales cu premiul la compartimentul traduceri și traductologie pentru volumele "Timp ilegal" și "Soarele negru" de Ossip Mandelstam.

În total au fost acordate 14 premii și 10 burse de creație.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

literatura , scriitor , premiu , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
1300 locuitori

Cobasna este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cobasna și Suhaia Rîbnița. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîbnița și la 124 km de Chișinău. Populaţia satului Cobasna alcătuia 1300 de cetăţeni în anul 2011. Satul Cobasna a fost menționat documentar în anul 1794.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.