01 april 2024, 12:00 Health views 1104
Medicamente gratuite în farmaciile din localitate - pe cine vizează anunțul CNAM
01 april 2024, 12:00 Health views 1104

Medicamente gratuite în farmaciile din localitate - pe cine vizează anunțul CNAM

Femeile diagnosticate cu cancer mamar beneficiază în premieră de medicamente compensate din fondurile de asigurare medicală obligatorie. Începînd cu 1 ianuarie 2024, acestea pot ridica două preparate oncologice compensate la cea mai apropiată farmacie.

Lista medicamentelor compensate a fost completată cu preparate, care sînt indicate pentru tratamentul neoplasmului mamar în stadiu avansat și, respectiv, ca adjuvant în cancerul de sîn precoce, notează Noi.md.

Preparatele sînt prescrise de medicul oncolog sau de medicul de familie, în baza indicației specialistului în oncologie. Pacientele care au nevoie de aceste medicamente nu vor mai trebui să se deplaseze la Institutul Oncologic pentru a le obține.

Preparatele pot fi ridicate gratuit din orice farmacie contractată de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM). Conform datelor Institutului Oncologic, de aceste preparate urmează să beneficieze circa 2.500 de persoane.

Medicamentele oncologice vor fi disponibile gratuit atît pentru persoanele asigurate, cît și pentru cele neasigurate.

Source: noi.md

Keywords:

medicamente , farmacii , CNAM , cancer

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
1083 locuitori

Condrăteşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Curtoaia și Condrăteşti. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1083 de oameni. Satul Condrătești a fost menționat documentar în anul 1594.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.