21 june 2013, 11:18 Health views 8927
21 june 2013, 11:18 Health views 8927

ATENȚIE! Pe 28-29 iunie vine furtuna magnetică!


Foto: gstatic.com

Un nou flux de particule încărcate electric provenite din Soare va antrena, în drumul lui spre Terra, o furtună magnetică în zilele de 28 și 29 iunie, informează agenția RIA Novosti.

Ce inseamna asta? De regulă, acest fenomen determină perturbări în rețelele de comunicații de orice fel, inclusiv telefonie mobila. De asemenea, aceste furtuni pot afecta buna funcționare a aparaturii electronice de bord de pe avioanele ce zboară la mari altitudini, dar fara a pune în pericol viata pasagerilor.

„Se așteaptă ca pe partea vizibilă a Soarelui să apară așa numita gaură coronală – o zona mai întunecata de pe discul solar cu linii deschise ale campului magnetic si care acum se observa in fotografiile luate de sonda Stereo. Gaurile coronale sunt surse de vant solar, care poate atinge o viteaza extrem de mare, mult peste nivelul moderat de 400 kilometri pe secunda”, a explicat Sergei Bogachiov, de la Laboratorul de astronomie a Soarelui din Moscova.

El a precizat ca, ajungand pe Pămînt, acest flux genereaza tulburari geomagnetice. „In primele zile ale acestei luni, aceeași gaură coronală a lovit deja planeta noastra. Fenomenul se va repeta saptamana viitoare, dar credem ca intensitatea furtunii magnetice va fi ceva mai scazuta”, a mentionat interlocutorul agenției RIA Novosti.

 

Sursa: incomemagazine.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
703 locuitori

Pohrebea este un sat din cadrul comunei Coşniţa, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Dubăsari și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 703 oameni. Satul Pohrebea a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.