29 december 2022, 11:00 Health views 1322
Moldova aderă la programul european de sănătate EU4Health
29 december 2022, 11:00 Health views 1322

Moldova aderă la programul european de sănătate EU4Health

Republica Moldova se va alătura programului european de sănătate EU4Health pentru 2021-2027. Acest lucru este posibil după ce preşedintelele Maia Sandu a semnat un decret privind iniţierea negocierilor pentru un proiect de acord între Republica Moldova şi UE.

În al doilea paragraf al decretului, şeful statului aprobă semnarea Acordului de aderare a R. Moldova la acest Program UE.

Comisia Europeană a propus în mai 2020 un nou program de sănătate pentru perioada 2021-2027, intitulat „UE pentru sănătate”, în scopul recuperării după COVID-19, consolidării rezilienţei în sistemele de sănătate şi promovării inovării în domeniul sănătăţii.

Potrivit Comisiei Europene, acest lucru va oferi UE „mai multe instrumente pentru a întreprinde măsuri rapide, decisive şi coordonate cu statele membre atît în domeniul pregătirii şi gestionării crizelor, cît şi în îmbunătăţirea funcţionării generale şi a eficienţei sistemelor de sănătate din UE”.

Iniţial, Comisia Europeană a planificat să aloce 9,4 miliarde de euro în cadrul programului UE pentru sănătate, în scopul consolidării sistemelor de sănătate.

Source: noi.md

Keywords:

sanatate , UE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1451
Populația:
3331 locuitori

Ţaul este un sat şi comună din raionul Donduşeni, Ţaul este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Ţaul este situat în partea de sud a raionului Donduşeni, la o distanţă de 6 km de orașul şi de gara Donduşeni şi la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3331 de oameni. Satul Ţaul a fost întemeiat în anul 1451 sub numele Alboteşti.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.