29 may 2013, 15:44 Health views 18214
29 may 2013, 15:44 Health views 18214

Atenție: roșiile țuguiate sînt foarte periculoase!


Foto: incomemagazine.ro

Din păcate, cumpărătorii sînt din ce în ce mai interesați de aspectul produselor. Rezultatul? Cultivatorii și comercianții fac tot posibilul să-i mulțumească pe cumpărători. Vrei produse frumoase? Le ai, dar nu mai sînt sănătoase.

Probabil ai observat în ultimii ani, apariția roșiilor țuguiate, autohtone, pe tarabele din piață. Foarte multă lume le cumpără, ba mai mult, unele persoane cumpără doar acest tip de roșii, cu moț, deoarece sînt siguri că sînt locale și au încredere în agricultura autohtonă. Într-adevăr, sînt mai gustoase decît cele importate, dar din păcate nu și mai sănătoase.

Nu te-ai întrebat niciodată de ce au acel moț? Ei bine, este o malformație apărută în urma utilizării în exces a următoarelor substanțe:

    Ethrel – stimulent de coacere (ilegal în unele țări UE)
    2.4-D – stimulent și pesticid de tip hormonal

Orice exces duce la acumulare în plantă, în fructe și implicit la efecte toxice asupra organismului consumatorului.

Această substanță a fost interzisă și în India, deoarece era folosită în exces pe culturile de banane. În unele țări din U.E., nu este interzisă, dar cantitatea admisă este foarte mică, iar comercianții nu pot abuza, deoarece culturile sînt verificate.

 

Sursa: incomemagazine.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1787
Populația:
951 locuitori

Pohorniceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Pohorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Pohorniceni a fost menționat documentar în anul 1787.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.