29 mai 2013, 15:44 Sănătate views 18415
29 mai 2013, 15:44 Sănătate views 18415

Atenție: roșiile țuguiate sînt foarte periculoase!


Foto: incomemagazine.ro

Din păcate, cumpărătorii sînt din ce în ce mai interesați de aspectul produselor. Rezultatul? Cultivatorii și comercianții fac tot posibilul să-i mulțumească pe cumpărători. Vrei produse frumoase? Le ai, dar nu mai sînt sănătoase.

Probabil ai observat în ultimii ani, apariția roșiilor țuguiate, autohtone, pe tarabele din piață. Foarte multă lume le cumpără, ba mai mult, unele persoane cumpără doar acest tip de roșii, cu moț, deoarece sînt siguri că sînt locale și au încredere în agricultura autohtonă. Într-adevăr, sînt mai gustoase decît cele importate, dar din păcate nu și mai sănătoase.

Nu te-ai întrebat niciodată de ce au acel moț? Ei bine, este o malformație apărută în urma utilizării în exces a următoarelor substanțe:

    Ethrel – stimulent de coacere (ilegal în unele țări UE)
    2.4-D – stimulent și pesticid de tip hormonal

Orice exces duce la acumulare în plantă, în fructe și implicit la efecte toxice asupra organismului consumatorului.

Această substanță a fost interzisă și în India, deoarece era folosită în exces pe culturile de banane. În unele țări din U.E., nu este interzisă, dar cantitatea admisă este foarte mică, iar comercianții nu pot abuza, deoarece culturile sînt verificate.

 

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

fructe si legume , pericol , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
783 locuitori

Pervomaiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Pervomaiscoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 783 de oameni. Satul Pervomaiscoe a fost menționat documentar în anul 1489 cu denumirea Troienești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.