04 january 2021, 14:00 Health views 3105
Centrul municipal de vaccinare și-a deschis ușile
04 january 2021, 14:00 Health views 3105

Centrul municipal de vaccinare și-a deschis ușile

Primul centru de vaccinare municipal, situat pe strada Petru Rareș 18, într-una din clădirile ASEM, a fost deschis astăzi, informează Noi.md.

Centrul Municipal de Vaccinare va avea un program zilnic între orele 8:00-18:00 (în zilele de odihnă 8:00-15:00). În cadrul Centrului sînt amenajate 7 posturi de vaccinare, iar fiecare post va reuși să imunizeze cca 150 de persoane, astfel capacitatea zilnică de vaccinare poate ajunge până la 1000 persoane.

Pentru a evita aglomerațiile, imunizarea se va face printr-un sistem electronic de gestionare a fluxului de persoane în baza rîndului electronic. Persoanele imunizate vor fi înregistrate în registrul electronic de evidență a vaccinărilor.

 În cazuri de reacții adverse sau alte complicații în dotare sînt surse de oxigen, seturi anti-șoc și chiar un un aparat de respirație artificială. Conform protocolului, fiecare persoană imunizată va fi monitorizată de medicul-specialist în sala de așteptare post-vaccinare timp de 30 minute.

Fiind la deschidere, primarul general Ion Ceban a declarat că acest centru este indispensabil pentru capitală.

„Săptămîna trecută, odată ce am avut o certitudine că vor fi mai multe posibilități pentru Moldova, am lansat un apel public de creare a unui centru de vaccinare înafara instituțiilor medicale, în afara spitalelor. Eu vreau foarte mult să mulțumesc colegilor noștri de la Ministerul Sănătății, de la ASEM, care fac toate aceste lucruri pe gratis. Nimeni nu plătește altceva, decît pentru serviciile comunale. Sala oferită de ASEM este oferită gratis”, a declarat Ion Ceban.

Source: noi.md

Keywords:

vaccin , centru , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
889 locuitori

Toceni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vîlcele și Toceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 889 de oameni. Satul Toceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.