27 march 2021, 15:10 Health views 3740
Cabinetele radiologice din policlinicile din Chișinău vor activa și în zilele de weekend
27 march 2021, 15:10 Health views 3740

Cabinetele radiologice din policlinicile din Chișinău vor activa și în zilele de weekend

Primăria municipiului Chișinău eficientizează procesul de testare şi depistare a formelor grave de coronavirus. Astfel, municipalitatea a emis un ordin prin care extinde programul de lucru al cabinetelor radiologice și în zilele de odihnă, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a discutat astăzi, în format on-line, cu directorii și vicedirectorii Asociațiilor Medicale Teritoriale Chişinău măsurile de reducere a presiunii ridicate pe sistemul sanitar municipal. În cadrul ședinței s-a decis extinderea programului de lucru pentru cabinetele radiologice din cadrul AMT-urilor din capitală, inclusiv pentru zilele de weekend; utilizarea masivă a testelor rapide pentru depistarea bolnavilor cu COVID-19; eficientizarea accesului pacienților la Registrul COVID-19 Chişinău (Platforma JIRA).

În același timp, edilul capitalei a menționat că municipalitatea este în căutarea soluțiilor pentru organizarea centrului municipal de vaccinare și vaccinarea etapizată prioritar a cadrelor didactice. Ceban a specificat că, în prezent, sînt pregătite listele profesorilor care doresc să se vaccineze.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Chisinau , coronavirus , testare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443-1453
Populația:
1187 locuitori

Teliţa este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Teliţa și Teliţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Anenii Noi și la 49 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1187 de oameni. Satul Telița a fost menționat documentar între anii 1443-1453.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.