17 march 2021, 12:00 Health views 2547
Cît de periculos este COVID-19 pentru femeile însărcinate și nou-născuții
17 march 2021, 12:00 Health views 2547

Cît de periculos este COVID-19 pentru femeile însărcinate și nou-născuții

Multe gravide din Moldova au suportat cu ușurință COVID-19 și au născut copii sănătoși.

Despre aceasta a declarat binecunoscutul pediatru Mihai Stratulat, vorbind în emisia unui post privat de televiziune, transmite Noi.md.

Vorbind despre cît de periculos este COVID-19 pentru femeile gravide și nou-născuții, el a menționat că, în practica sa a întîlnit mai multe femei gravide care au suferit de coronavirus și a dat naștere la copii absolut sănătoși, fără complicații.

"Dar trebuie de adunat statistici cu privire și la alte cazuri. Știu că au existat complicații într-un alt caz în care copilul s-a născut într-o formă gravă. Dar acest caz nu a fost încă investigat pe deplin și nu există nicio certitudine că aceste complicații au fost cauzate de coronavirus sau au existat alte patologii. Dar multe femei însărcinate din Moldova au tolerat cu ușurință COVID-19 și au dat naștere unor copii sănătoși", a subliniat Mihai Stratulat.

Source: noi.md

Keywords:

coronavirus , pericol , sarcină

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
48 locuitori

Piteşti este un sat din cadrul comunei Beştemac, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 48 de oameni. Satul Pitești a fost înființat în anul 1955.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.