07 january 2018, 15:00 Health views 1737
Instituțiile medico-sanitare vor distribui gratuit populației medicamente anti-scabie și anti-pediculoză
07 january 2018, 15:00 Health views 1737

Instituțiile medico-sanitare vor distribui gratuit populației medicamente anti-scabie și anti-pediculoză

Toate instituțiile medico-sanitare primare vor fi asigurate cu medicamente anti-scabie și anti-pediculoză, care vor fi distribuite gratuit populației.

De asemenea, personalul medical va organiza examene medicale în taberele de odihnă, în instituțiile medicale și de învățământ, pentru depistarea acestor maladii, transmite MOLDPRES.

Un ordin în acest sens a fost emis luni, 1 iulie, de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), în comun cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Compania Națională de Asigurări în Medicină.

La fel, cu suportul UNICEF Moldova, vor fi elaborate pliante cu referire la prevenirea intoxicațiilor cu substanțe chimice, care vor fi plasate în locurile publice și în farmaciile veterinare. În același timp, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va asigura respectarea cerințelor privind comercializarea și utilizarea produselor chimice, precum și va informa populația privind riscurile de sănătate publică.

Potrivit MSMPS, acțiunile au loc după ce în ultima perioadă au fost înregistrate tot mai multe cazuri de intoxicații cu substanțe chimice utilizate de populație în condiții casnice pentru tratamentul diferitelor boli, precum scabia sau pediculoza, care se soldează deseori cu cazuri de deces ale copiilor.

Conform datelor statistice, din anul 2012 până în prezent, au suferit de intoxicații exogene de etiologie chimică 27.360 persoane, dintre care 7.961 copii. Dintre acestea, 859 de persoane au decedat, 38 fiind copii.

În luna aprilie curent, un adolescent în vârstă de 16 ani din satul Bucuria, raionul Cahul, a murit după ce bunica i-a aplicat tratament pentru scabie la domiciliu.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

medicamente , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1705 locuitori

Voinova este un sat şi comună din raionul StrăşeniVoinova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Strășeni și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1705 oameni. Satul Voinova a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.