13 april 2017, 09:45 Health views 18934
13 april 2017, 09:45 Health views 18934

Cele mai răspîndite erori în alimentare, care duc la obezitate


Foto: lideruldeopinie.ro 

Problema excesului de greutate afectează mulți oameni. Urmăm regim,  facem sport, dar continuăm să comitem mari erori, care anulează toate eforturile. Astfel, vom trece în revistă cele mai frecvente greșeli care duc la obezitate, relatează mke.ee.

Mîncatul în grabă

Procesul de saturaţie poate fi reprezentat astfel. Creierul trimite un semnal că organismului îi este foame. Începem repede să aruncăm alimente în stomac. Atunci cînd este plin, creierul trebuie să trimită semnalul opus - de saţietate. Dar noi mîncăm atît de repede încît semnalul pur şi simplu nu reușește să ajungă. Şi noi mîncăm de 2-4 ori mai mult decît ceea ce avem cu adevărat nevoie. Atunci cînd mîncăm încet, mestecînd bine, hrana este digerata încă în timpul mesei. Nivelul de glucoză din sînge crește, creierul primește semnalul de saţietate.

Gustările la locul de muncă, TV, carte, etc.

Atunci  cînd mîncăm la locul de muncă, la calculator, privind TV etc., creierul nostru este preocupat cu prelucrarea informaţiilor primite. Astfel  îi este mai greu să observe semnalul de saturaţie.

Preocupați de activitate, nu urmărim volumul şi calitatea alimentelor.

Luarea mesei se opreşte atunci cînd se termină emisiunea TV sau se termină alimentele. Ca urmare, nu numai că mîncăm prea mult, noi nu observăm gustul alimentelor, nu primim plăcere de la ea. Organismul nu poate produce hormonii bucuriei - endorfine.

A mînca în caz de stres

Într-o situaţie stresantă se mobilizează toate forţele corpului Şi, după un stres (cum ar fi problemele cu șeful), ne întoarcem la birou. Dar mecanismul de răspuns la stres a rămas același! Avem nevoie de glucoză, mîncăm ceva dulce şi ... nu fugim nicăieri.

Zahărul din sînge rapid se transformă în grăsime. Şi din nou, vrem să mîncăm!

Keywords:

viata , alimentatie , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
2000 locuitori

Duşmani este un sat şi comună din raionul Glodeni. Duşmani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 6 km de orașul Glodeni și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2000 de oameni. Satul Dușmani a fost atestat documentar în anul 1508.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.