29 january 2012, 10:35 Health views 3876
29 january 2012, 10:35 Health views 3876

Alimentele vii sau de ce omul are nevoie de enzime

Pentru a digera alimentele în mod corespunzător şi a le asimila, glanda tiroidă produce trei enzime importante - lipaza, amilaza şi proteina. Celelalte nimeresc în organismul nostru din afară, împreună cu alimentele. Printre ele sînt şi enzimele care se găsesc în produsele alimentare proaspete de origine vegetală, fructe şi legume.

Enzimele sînt fermenţii care contribuie la digestia şi asimilarea alimentelor. Ele accelerează reacţiile chimice în organismul nostru, contribuind la buna digestie şi curăţarea organismul.

Prin urmare, enzimele sînt viaţă!

Sursa: ecology.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
204 locuitori

Clişcăuţi este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul Clişcăuţi se află într-o regiune de coline de cîmpie, la o distanţă de 18 km de oraşul Edineţ şi la 228 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 204 locuitori. Satul Clișcăuți a fost întemeiat în anul 1905.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.