29 ianuarie 2012, 10:35 Sănătate views 3898
29 ianuarie 2012, 10:35 Sănătate views 3898

Alimentele vii sau de ce omul are nevoie de enzime

Pentru a digera alimentele în mod corespunzător şi a le asimila, glanda tiroidă produce trei enzime importante - lipaza, amilaza şi proteina. Celelalte nimeresc în organismul nostru din afară, împreună cu alimentele. Printre ele sînt şi enzimele care se găsesc în produsele alimentare proaspete de origine vegetală, fructe şi legume.

Enzimele sînt fermenţii care contribuie la digestia şi asimilarea alimentelor. Ele accelerează reacţiile chimice în organismul nostru, contribuind la buna digestie şi curăţarea organismul.

Prin urmare, enzimele sînt viaţă!

Sursa: ecology.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
2054 locuitori

Răciula este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răciula și Parcani. Satul Răciula este situat la o distanță de 11 km de orașul Călărași. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Răciula constituia 2054 oameni. Prima atestare documentară a satului Răciula datează din anul 1599.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.