|
Mai mulţi pacienţi din ţara noastră vor beneficia de proteze
Mai mulţi pacienţi din ţara noastră vor beneficia de proteze pentru şold şi articulaţia genunchiului. În premieră, Compania Naţională de Asigurări în Medicinăa alocat bani pentru achiziţionarea acestor dispozitive. Astfel, până la sfârşitul anului, instituţiile medicale vor plăti peste 22 de milioane de lei în acest scop.
Până în prezent, instituţiile medicale cumpărau endoproteze din banii alocaţi de CNAM pentru un caz tratat. Ulterior, s-a dovedit că această formulă nu permite evaluarea reală a costurilor tratamentului de endoprotezare.
"Costul endoprotezei este diferit: de la 20 la 25.000 de lei. Cazul care era finanţat pe sistema de RG nu permitea ca corect să fie plasat costul endoprotezei", a spus vicedirectorul CNAM, Iurie Osoianu.
Jumătate din suma planificată de către CNAM, 10.000.000 de lei, a fost alocată Spitalului de Traumatologie şi Ortopedie din Capitală. Restul banilor vor fi utilizaţi de către Institutul de Medicină Urgentă şi trei clinici private.
"Finanţarea era în linii generale, pe total pe toată instituţia. Acum este specificat: sunt binedeterminate sursa. bine determinate unde vor fi cheltuiţi banii respectivi, în alte direcţii nu avem dreptul să-i cheltuim", a declarat directorul Spitalului clinic de Traumatologie şi Ortopedie, Anatol Taran.
În prezent, mii de pacienţi sunt în aşteptarea protezelor.
Cele mai solicitate proteze sunt pentru genunchi. În prezent, două mii de pacienţi au nevoie de aceste implanturi. Un dispozitiv costă în jur de 25 de mii de lei
Cele aproape 22.000.000 de lei vor asigura tratamentul pentru o mie de persoane.
O endoproteză costă între 20 de mii şi 100.000 de lei.
Source:
- Важное объявление для граждан Молдовы в Израиле, касающееся водительских прав
- Важное сообщение посольства Великобритании в Молдове
- Как отказаться от второго гражданства?
- Правительство организует ярмарку вакансий
- МИД выразил соболезнования в связи с гибелью гражданки Молдовы в результате теракта в Тель-Авиве
- Молдаванка погибла в результате теракта в Тель-Авиве
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1528
- Populația:
- 1196 locuitori
Oneşti este un sat din cadrul comunei Zăbriceni, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț și la 9 km de stația de cale ferată Brătușeni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1196 de oameni. Prima atestare documentară a satului Onești din ținutul Hotin datează din 7 martie 1528.
Comments
(0)