21 february 2015, 11:04 Health views 9707
La ce trebuie să fim atenți în cazul administrării paracetamolului, mai ales la cei mici. Ce reacții alergice poate declanșa (VIDEO)
21 february 2015, 11:04 Health views 9707

La ce trebuie să fim atenți în cazul administrării paracetamolului, mai ales la cei mici. Ce reacții alergice poate declanșa (VIDEO)

Ne aflam in plin sezon al infectiilor repiratorii, asa ca atentie la medicatia simptomatica. Luata haotic, in doze mari, poate duce la intoxicatii severe, in special in randul copiilor. Chiar si dozele mici pot declansa reactii grave daca sunteti alergici.

In vest, cea mai frecventa intoxicatie medicamentoasa este cea cu paracetamol. Motivul? Paracetamolul este singurul medicament din clasa mare de asa numite anti-inflamatoare nesteroidiene care se vinde fara reteta. Nici in Romania nu iti trebuie hartie de la medic. Pacientii au la dispozitie 42 de tipuri de preparate farmaceutice care contin substanta activa incorporata in sirop dulce.

Medicamentul se admistreaza copilului in functie de greutatea corporala. Se pastreaza cel putin sase ore intre doze. Atentie mare ca micutul sa nu ingere accidental substanta benefica pentru combaterea febrei! Un copil intoxicat cu acesta substanta este in pericol vital timp de sapte zile. Si are nevoie de dializa hepatica, posibila doar in centrele mari medicale din Romania.

O practica des intalnita intre mamici se refera la alternarea anti-termicelor. Spre exemplu, daca cel mic are febra, ii administrati o doza de paracetamol si, peste patru ore, ii oferiti o doza de ibuprofen. Corect este sa primeasca ori paracetamol, ori ibuprofen.

In caz contrar, efectul toxic al medicamentelor se insumeaza si poate afecta ficatul, iar febra nu scade mai repede. Toate terapiile care combat febra pot provoca asa numita intoleranta la anti-inflmatoare nesteroidiene. Pare o alergie, dar nu se intampla prin aceleasi mecanisme. Orice astfel de reactie, chiar minora, trebuie raportata medicului. Iar acel medicament se evita ulterior. Aspirina nu se recomanda copiilor decat dupa perioada adolescentei.

Pana la trei ani, temperatura organismului se masoara corect doar intrarectal. Temperatura normala este 37,5 grade Celsius. Starea de subfebrilitate se considera de la 37, 8 Celsius. Peste tot in lume se considera febra abia de la 38 de grade Celsius. Din acest moment, aveti nevoie de medicatie antitermica, administrata rational.

Source: stirileprotv.ro

Keywords:

sanatate , copii , riscuri , medicamente

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1727
Populația:
196 locuitori

Logăneşti este un sat din cadrul comunei Drăsliceni, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanță de 42 km de orașul Criuleni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 196 de oameni. Prima atestare a satului Logăneşti de pe rîul Ichel datează din anul 1727.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.