30 january 2024, 14:30 Health views 19768
De ce e bine să mănînci un pumn de nuci în fiecare zi
Photo: gandul.info
30 january 2024, 14:30 Health views 19768

De ce e bine să mănînci un pumn de nuci în fiecare zi

Nucile au efect împotriva depresiei, alungă stările de oboseală şi astenia. Nutriţioniştii consideră aceste fructe ca fiind alimente de bază în cadrul unei diete sănătoase.

Nucile au un conţinut ridicat de acizi graşi Omega 3, motiv pentru care medicii nutriţionişti le recomandă în special persoanelor care suferă de depresie, acuză stări de oboseală sau se confruntă cu astenie.

Mai multe, aceste fructe conţin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine. De aceea ele rămân un aliment de bază în cadrul unei diete sănătoase.

Având în vedere multitudinea de nutrienţi pe care aceste fructe le aduc organismului, medicii ne recomandă să mâncăm zilnic un pumn de nuci.

În plus, datorită conţinutului ridicat de grăsimi bune, nucile sunt recomandate mai ales în perioada iernii, când factorii externi au un efect negativ asupra pielii. Totodată, ele îmbunătăţesc elasticitatea pielii, iar consumul lor este indicat şi persoanelor care suferă de diverse eczeme sau psoriazis.

Consumul de nuci nu este contraindicat persoanelor care suferă de hepatită, dar acestea trebuie să mănânce în cantităţi mici. Nucile nu provoacă tulburări digestive dacă sunt corect asociate. Nu mânca niciodată nuci la o masă copioasă, de prânz sau cină. Se pot asocia cu crudităţi, dar nu se recomandă combinarea cu făinoase, carne, amidon, produse de patiserie şi dulciuri.

Source: www.gandul.info

Keywords:

alimentatie , sanatate , sfat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
1015 locuitori

Păuleşti este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Păuleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Călărași și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1015 oameni. Satul Păulești a fost menționat documentar în anul 1545.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.