30 ianuarie 2024, 14:30 Sănătate views 19764
De ce e bine să mănînci un pumn de nuci în fiecare zi
Foto: gandul.info
30 ianuarie 2024, 14:30 Sănătate views 19764

De ce e bine să mănînci un pumn de nuci în fiecare zi

Nucile au efect împotriva depresiei, alungă stările de oboseală şi astenia. Nutriţioniştii consideră aceste fructe ca fiind alimente de bază în cadrul unei diete sănătoase.

Nucile au un conţinut ridicat de acizi graşi Omega 3, motiv pentru care medicii nutriţionişti le recomandă în special persoanelor care suferă de depresie, acuză stări de oboseală sau se confruntă cu astenie.

Mai multe, aceste fructe conţin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine. De aceea ele rămân un aliment de bază în cadrul unei diete sănătoase.

Având în vedere multitudinea de nutrienţi pe care aceste fructe le aduc organismului, medicii ne recomandă să mâncăm zilnic un pumn de nuci.

În plus, datorită conţinutului ridicat de grăsimi bune, nucile sunt recomandate mai ales în perioada iernii, când factorii externi au un efect negativ asupra pielii. Totodată, ele îmbunătăţesc elasticitatea pielii, iar consumul lor este indicat şi persoanelor care suferă de diverse eczeme sau psoriazis.

Consumul de nuci nu este contraindicat persoanelor care suferă de hepatită, dar acestea trebuie să mănânce în cantităţi mici. Nucile nu provoacă tulburări digestive dacă sunt corect asociate. Nu mânca niciodată nuci la o masă copioasă, de prânz sau cină. Se pot asocia cu crudităţi, dar nu se recomandă combinarea cu făinoase, carne, amidon, produse de patiserie şi dulciuri.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

alimentatie , sanatate , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
29 locuitori

Dobruşa este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 38 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 29 de oameni. Satul Dobrușa a fost menționat documentar în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.