17 september 2013, 15:53 Sport views 9968
17 september 2013, 15:53 Sport views 9968

Argint pentru Moldova la Campionatul Mondial de Box

Foto: trm.md

Pugilistul Vladislav Ţugui a cîştigat medalia de argint, categoria 60 de kilograme, la Campionatul Mondial de Juniori la Box, desfăşurat în perioada 7-15 septembrie, la Kiev, Ucraina.

În debutul competiției, Vladislav Țugui a obținut victorie în fața dominicanului Rohan Emiliano (3-0). În etapa optimilor, într-o luptă strînsă (2-1) moldoveanul l-a eliminat din concurs pe Shamil Ibrahimzade (Azerbaijan). A urmat o nouă victorie cu 3-0, în disputa cu mongolul Unubold Ryenchindorj.

În semifinale, Vladislav Ţugui l-a înfrînt, după un minut și 27 de secunde, pe irlandezul Kieran Molloy. În lupta finalămoldoveanul a fost învins, însă, de rusul Ivan Kozlovsky și s-a ales cu titlul de vicecampion mondial.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Tineretului și Sportului, lotul Republicii Moldova a fost reprezentat de sportivii Vladislav Obrucicov (54 kg), Dorin Bucsa (57 kg), Vladimir Manastirli (63 kg), Artiom Popovici (66 kg), Mihail Cimili (80 kg).

Vladislav Țugui este singurul medaliat moldovean la ediția a noua a Mondialelor de Juniori de la Kiev.

La competiţie au participat 351 de boxeri din 52 ţări.

Source: trm.md

Keywords:

Campionat , box , Ucraina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
981 locuitori

Popovca este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 981 de oameni. Satul Popovca a fost menționat documentar în anul 1886.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.