30 august 2011, 13:51 Sport views 7067
30 august 2011, 13:51 Sport views 7067

Tinerii moldovenii – premianți la competițiile sportive internaționale

Tinerii sportivi moldoveni au obținut o serie de succese remarcabile în cadrul competițiilor internaționale. La Universiada Mondială Zalina Marghieva a cîştigat „aurul” la proba de ciocan, stabilind şi recordul naţional – 72 metri 93 centimetri. În afară de Zalina, cu o distincţie din China a revenit taekwondistul Andrei Rotaru, medaliat cu „bronz”.

Naţionala Moldovei a obţinut prima medalie la campionatul mondial la lupte libere cadeţi, din oraşul Szombathely (Ungaria). Iulia Leorda a cîştigat „argintul”. În meciul decisiv pentru locul întîi sportiva moldoveană a cedat în faţa japonezei Yu Miahara. Anul acesta în Polonia Iulia Leorda a devenit şi vice-campioană europeană la cadeţi.    

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
981 locuitori

Popovca este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 981 de oameni. Satul Popovca a fost menționat documentar în anul 1886.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.