13 may 2023, 11:00 Sport views 1447
Frumusețe și grație: Arena Chișinău, gazda unui turneu internațional de gimnastică ritmică
13 may 2023, 11:00 Sport views 1447

Frumusețe și grație: Arena Chișinău, gazda unui turneu internațional de gimnastică ritmică

A fost o demonstrație de eleganță și grație la Arena Chișinău, unde peste 400 de sportive au concurat la turneul internațional de gimnastică ritmică "Spring Cup". Pe covor s-au prezentat participante din cinci țări, cu vîrste între 5 şi 14 ani.

Micuțele gimnaste au strălucit pe covorul Arenei Chişinău. Au arătat că posedă elemente creative de balet, combinate armonios cu mişcările specifice gimnasticii. Participantele au concurat la cinci discipline, care au presupus evoluția cu mingi, măciuci, cercuri, panglici și în stil liber, transmite tvrmoldova.

VLADA BURAC, gimnastă, Republica Moldova: „Ce ai pregătit pentru astăzi? – Exercițiul fără obiect. – Cum crezi, vei reuși să învingi? – Nici nu știu, probabil."

ELIZAVETA EREMIA, gimnastă, Republica Moldova: „Noi am pregătit diferite numere, în stil moldovenesc, cu eșarfe. Va fi interesant. În gimnastică este important să ai caracter, să fii bravo și, cel mai important, să nu plîngi."

Au fost și participante de peste hotare. Şi-au demonstrat abilitățile la competiția de la Chișinău sportive din Romînia, Ucraina, Azerbaidjan și Israel.

GALINA UNGUREANU, gimnastă, Romînia: „În Romînia am suficiente adversare, dar și aici fetele sînt destul de bune. Am mici emoții, dar cred că dacă mă voi concentra voi reuși totul și va fi bine."

MARGO SAVA, gimnastă, Ucraina: „În principiu, nici nu am emoții. Știu că voi face totul bine, dacă voi depune efort."

MARIA DIMCEAC, gimnastă, Ucraina: „Iar voi aveți emoții? – Da! – De ce? – sînt prima oara aici, ieri am avut ziua de naștere."

NATALIA REABOI, organizator, Spring Cup: „Astăzi este un număr record de participanți pentru Republica Moldova. Peste 400 de gimnaste concurează la acest eveniment. Copii vor primi diplome, medalii și cadouri."

Cea de-a șasea ediție a turneului Spring Cup a fost organizată cu ocazia Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice, sărbătorită în Republica Moldova în a treia sîmbătă a lunii mai.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1635
Populația:
2499 locuitori

Scorţeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Scorţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 45 km de oraşul Teleneşti şi la 94 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2499 de oameni. Satul Scorțeni a fost menționat documentar în anul 1635.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.