16 june 2022, 13:30 Sport views 2477
Mihai Guţu a devenit campion european de juniori la lupte greco-romane
Photo: uww.org
16 june 2022, 13:30 Sport views 2477

Mihai Guţu a devenit campion european de juniori la lupte greco-romane

Mihai Guţu îi calcă pe urme fratelui său mai mare Alexandrin, care are cîteva titluri europene şi mondiale în diferite categorii de vîrstă. Tînărul din Ştefan Vodă a devenit campion european de juniori „sub 17 ani”, la competiţia ce s-a desfăşurat în capitala României, oraşul Bucureşti.

În finala categoriei de 80 de kg Mihai l-a învins clar pe azerul Ismail Rzaiev cu scorul de 9:0.

Mihai Guţu a început drumul spre titlul european cu partida din calificări în care l-a învins cu scorul de 10:5 pe turcul Alperen Berber. Au urmat apoi două victorii şi mai clare - 8:0 cu letonul Andrejs Uşakovs şi 8:1 cu ungurul Oliver-Iozsef Kovacs.

În semifinale, tînărul luptător moldovean nu i-a dat nici o şansă lui Ismail Rzaiev din Azerbaidjan pe care l-a surclasat cu 9:0 şi a intrat în premieră în posesia titlului continental la această categorie de vîrstă.

Mihai Guţu a devenit anul acesta şi campion naţional de juniori „sub 17 ani" şi este fratele mai mic al lui Alexandrin Guţu, cel care devenea campion mondial de juniori la lupte greco-romane la doar 15 ani.

 

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1780
Populația:
2156 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Tătăreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cahul și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2156 de oameni. Satul Tătărești a fost menționat documentar în anul 1780 cu denumirea Tatar-Baurci.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.