19 april 2013, 09:53 Sport views 6709
19 april 2013, 09:53 Sport views 6709

Boxerii moldoveni vor participa la JO de la Rio de Janeiro

Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Box, Vasile Chirtoca, a declarat ieri, la adunarea de dare de seamă şi alegeri, că la Olimpiada de la Rio de Janeiro (2016) Republica Moldova trebuie să fie prezentă cu cel puţin trei pugilişti, informează MOLDPRES.

”Boxerii au fost prezenţi la toate ediţiile Jocurilor Olimpice după declararea independenţei Republicii Moldova. Mai mult decît atît, ei au reuşit să obţină două medalii de bronz prin Vitalie Gruşac şi Veaceslav Gojan. Două din cele 7 distincţii cucerite în acest răstimp de solii moldoveni. Obiectivul minimum trasat acum este ca la viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice să fim prezenţi cu trei boxeri. Avem condiţii pentru atingerea acestui scop, avem un antrenor de excepţie, Petru Caduc”, a declarat oficialul.

Antrenorul lotului naţional, Petru Caduc, a replicat, spunînd că va fi o reuşită dacă vom avea şi un pugilist la viitoarea Olimpiadă. „Concurenţa în boxul mondial este acerbă. Există multe interese care neglijează fair-play-ul, dreptatea. Aşa cum a fost, de exemplu, la turneul de calificare la JO de la Londra, desfăşurat la Trabzon în 2012. Oricum, scopul este să obţinem măcar un bilet de calificare, să ţinem sus ştacheta înălţată”, a spus el.

Keywords:

sport , box , campion , moldovenii , Campionat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
1157 locuitori

Dahnovici este un sat din cadrul comunei Bobeica, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1157 de oameni. Satul Dahnovici a fost menționat documentar în anul 1812.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.