29 september 2021, 15:45 Sport views 1920
Sănătatea este în sala de sport”. Apelul sportivilor pentru cei care impun restricții
29 september 2021, 15:45 Sport views 1920

Sănătatea este în sala de sport”. Apelul sportivilor pentru cei care impun restricții

Restricțiie dure impuse de la începutul pandemiei au avut un impact extrem de negativ asupra practicării sportului în R.Moldova, o spune vicepreședintele Federației de Luptă Națională „Voievod”, Oleg Sclifos.

Acesta și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu noile măsuri restrictive impuse inclusiv pentru activitatea centrelor sport, care vor intra în vigoare la 1 octombrie. Sclifos a remarcat într-un interviu pentru Noi.md că numărul celor care practică sportul s-a diminuat în ultimul an, competițiile luptătorilor au fost date peste cap, este un semnal de alarmă care trebuie luat în calcul de Comisia de sănătate publică.

„De la 1 octombrie vom avea noi reguli impuse de Comisie care vizează și activiatea sălilor de sport. Restricțiile dure impuse de la începutul pandemiei au jucat un rol foarte negativ asupra sportului în general, am trecut la modalitatea de predare online, ceea ce este total ineficient. Toate cerințele le îndeplinim pînă la ora actuală: termometrizare, măști, distanță socială, dezinfectare la intraea în sală. Urmează să vedem cum vor volua lucrurile, dar dacă aceste restricții vor fi mai dure cu siguranță ne vor afecta.

În primul val de restricții ni s-a dat peste cap toată activiatea sportivă începînd de la calendarul sporitv, competiții, evenimente. Ne-a luat mult timp ca să moblizăm echipa înapoi. Cunoaștem că deja că colegiile, univeristățile au trecut la predarae online și din acest considerent numărul sportivilor în sală scade considerabil”, a relatat Sclifos.

Vicepreședintele Federației de Luptă Națională „Voievod” și-a exprimat speranța că pe viitor deciziile în cadrul Comisiei de sănătate publică vor lua în calcul și datele alarmante cu privire la scăderea numărului de tineri care practică sportul.

„Sperăm că responsabilii din cadrul Comisiei vor lua în calcul realitățile pe care le avem noi în săli și ne vaor permite să activăm în regim normal, pentru a crește o generație sănătoasă”, pentru că sănătatea este în sala de sport.

Menționăm că noi restricții intră în vigoare în țară de la 1 octombrie curent, acestea vizează inclusiv activitatea centrelor de sport și fitness.

Astfel, în localitățile în care a fost anunțat Cod roșu de alertă, printre care Chișinău și Bălți, toți clienții vor avea obligația să prezinte la intrare certificatul Covid-19 (vaccin, test sau certificat care confirmă prezența anticorpilor).

Source: noi.md

Keywords:

restrictie , sport , coronavirus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
47 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Moșana, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dondușeni și la 198 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 47 de oameni. Satul Octeabriscoe a fost înființat la începutul secolului XX cu denumirea Dragalina.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.