14 december 2018, 10:30 Sport views 11070
La Bălți a avut loc un campionat internațional la karate
14 december 2018, 10:30 Sport views 11070

La Bălți a avut loc un campionat internațional la karate

Sîmbătă, 8 decembrie, în sala de gimnastică a liceului „M. Eminescu", s-a desfăşurat o competiţie internațională la karate. Concursul sportiv a întrunit aproximativ 100 de tineri karatişti din Ucraina și din raioanele Moldovei.

Campionatul a fost organizat de către Federația Națională de Karate. După cum au menţionat organizatorii, este pentru prima dată cînd în Moldova este desfăşurat un turneu de atare amploare la acest gen de sport. Scopul evenimentului a vizat selecția sportivilor pentru Campionatul Europei, care, în anul 2019, va avea loc în Danemarca.

Oleg Abalin, președintele Federației de Karate

„Karate a devenit un sport olimpic. În Moldova, astfel de competiții se desfășoară pentru prima dată. Aici participă aproximativ 100 de sportivi cu vîrsta cuprinsă între 6 și 20 de ani. În total, concurează cinci cluburi din Ucraina și Moldova".

Gennadie Tarasinschi, organizator al campionatului de karate

„Turneul se desfășoară pentru prima dată cu sprijinul Primăriei Municipiului Bălți și al Direcției Tineret şi Sport. Turneul a reunit aproximativ 100 de karatişti, cei mai buni dintre care vor fi selectați pentru a participa la Campionatul European la Karate".

Bălții au fost reprezentaţi la turneu de un număr de 21 de karatişti. Băieții îşi fac antrenamentele la clubul sportiv "Victoria" sub îndrumarea experimentatului antrenor, Ghenadie Tarasinschi.

Învingători ai turneului au fost cluburile din Cernăuți, Chișinău și Bălți. Finaliștii turneului au primit cupe si diplome de onoare.

Source: btv.md

Keywords:

Balti , Campionat , karate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1875
Populația:
337 locuitori

Etulia loc.c.f. este o localitate un sat din cadrul comunei Etulia, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 88 km de municipiul Comrat și la 222 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 337 de oameni. Etulia loc.c.f. a fost menționat documentar în anul 1875.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.