13 september 2016, 17:55 Sport views 3449
Voievozii de la MAI au cucerit Ucraina (Foto)
13 september 2016, 17:55 Sport views 3449

Voievozii de la MAI au cucerit Ucraina (Foto)

Carabinierul Alexandru Sevastian, militar al Brigăzii nr.2 mobil-operative a Departamentului Trupelor de Carabinieri, practicant din 2002 al Luptei Naţionale „Voievod", a cucerit locul 1 la Campionatul de Lupte Universale desfășurat între structurile de forță.

Evenimentul a avut loc în perioada 8-11 septembrie în localitatea Novîe Petrovţî, regiunea Kiev (Ucraina). Alexandru Sevastian este atestat conform standardelor Federaţiei Internaționale „Voievod" cu gradul 2-Dan, examenul de promovare şi seminarele pentru instructori fiind susţinute cu brio.

La eveniment au participat și alți angajaţi ai Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger" a IGP și a Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Astfel, prima probă a inclus parcurgerea pistei cu obstacole, unde participanţii au fost testaţi la: alergarea la viteză pe o distanţă de 200 m cu depăşirea obstacolelor, ieşirea din capcană, aruncarea grenadei şi efectuarea împuşcăturilor din arma din dotare. În cadrul celei de-a doua şi a treia probe ei au luptat corp la corp, în ring.

Participarea poliţiştilor moldoveni la competiţia regională are loc în premieră şi se datorează Federaţiei de Lupte Universale „Voievod" din Republica Moldova, precum şi acordului bilateral de colaborare la nivel instituţional dintre Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova şi cel al Ucrainei.

Pentru promovarea pe plan internațional a imaginii Republicii Moldova, Ministerului Afacerilor Interne și Trupelor de Carabinieri, sergentul Alexandru Sevastian urmează a fi menționat de conducerea Departamentului Trupelor de Carabinieri cu acordarea următorului grad militar înainte de termen și unui premiu bănesc.

Alexandru Sevastian este posesor al mai multor titluri, printre care:

- Multiplu campion al Moldovei;
- Campion mondial – anul 2007 – Campionatul mondial (Cipru);
- Campion a Poloniei – anii 2008, 2010, 2012 – Campionatul Internaţional (Polonia);
- Campion a Galei Profesioniste K-1 Rules – anul 2015 – (România);
- Campion mondial – anul 2015 – Cupa Mondială (România).

Source: www.noi.md

Keywords:

Voievod , Ucraina , sport , MAI

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
3407 locuitori

Corten este un sat şi comună din raionul Taraclia. Corten este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3407 oameni. Satul Corten a fost întemeiat în anul 1830.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.