22 august 2016, 11:35 Sport views 4401
Evoluţia sportivilor moldoveni la Jocurile Olimpice
22 august 2016, 11:35 Sport views 4401

Evoluţia sportivilor moldoveni la Jocurile Olimpice

Canotorul Serghei Tarnovschi a obţinut cel mai bun rezultat dintre cei 23 de sportivi ce au reprezentat Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Sportivul format la Lvov a cucerit medalia de bronz în proba de canoe simplu pe distanța de 1.000 de metri. Singura medalie a reprezentanților noștri la Rio poate fi retrasă, dacă se va dovedi că Tarnovschi s-a dopat.

Alexandru Şpac şi Zalina Marghiev s-au clasat pe locurile 5. Halterofilul din Bălţi a obţinut acest rezultat în categoria de 77 de kilograme, iar Zalina Marghiev - la aruncarea ciocanului. Un alt halterofil moldovean, Sergiu Cechir, s-a clasat pe poziţia a şaptea în categoria de 69 de kilograme.

Singurul judocan moldovean ajuns la Rio, Valeriu Duminică, a pierdut dramatic în şaisprezecimi şi s-a clasat pe locul nouă în categoria de 81 de kilograme.

Fratele Zalinei Marghiev, Sergiu, s-a clasat pe locul 10 în proba de aruncarea ciocanului.

Luptătoarea de stil liber Mariana Cherdivară-Eșanu a terminat competiţia pe treapta a 11-a în categoria de 58 de kilograme.

Tot pe locul 11 s-a clasat şi un alt sportiv naturalizat, britanicul Aaron Cook. Luptătorul de taekwondo a fost învins în prima partidă în categoria de 80 de kilograme.

Halterofila Natalia Prişcepa a ocupat locul 12 în categoria de pană la 75 de kilograme.

Fratele mai are al lui Serghei Tarnovschi, Oleg, a obţinut locul 14 în proba canoe simplu pe distanța de 200 de metri.

Luptătorul de stil liber Eugen Nedealco a pierdut chiar în prima rundă de calificări şi s-a clasat pe locul 16 în categoria de 74 de kilograme.

Alexandra Mîrca a fost prima noastră sportivă, intrată în concurs la Rio de Janeiro şi a ocupat locul 17 la tir cu arcul.

Lilia Fisicovici a înregistrat al 27-a rezultat la maratonul olimpic.

Alexei Sancov s-a clasat pe locul 34 în proba de natație 200 de metri, stil liber.

Nici Tatiana Chișcă nu a reușit să treacă de calificări la Rio şi a terminat pe locul 36 în proba de natație 100 de metri bras.

Tenismanul Radu Albot a cîștigat în primul tur, dar a fost eliminat în şaisprezecimile de finală de croatul Marin Cilic.

Ivan Emilianov şi Dimitriana Surdu nu s-au calificat în finală la aruncarea greutăţii, la fel precum Marina Marghiev-Nikisenko la aruncarea ciocanului.

Natalia Stratulat şi-a încheiat evoluţia încă în runda preliminară a probei de aruncarea discului.

Portdrapelul delegației moldave, Nicolae Ceban, a pierdut în primul tur a concursului în categoria de 97 de kilograme la lupte libere, iar maratonistul Roman Prodius a încheiat competiția pe locul 105.

Source: publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1489
Populația:
10027 locuitori
Logo

Leova este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Leova. Amplasat în sud-vestul republicii, pe malul stîng al rîului Prut, oraşul Leova este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie  10027 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii, cu denumirea de „Tîrgul Sărăţii”, datează din 1489. Ştefan cel Mare dăruieşte aşezarea slujitorilor săi, Petru şi Leova, de la care probabil a provenit actuala denumire – Leova.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.