22 august 2016, 11:35 Sport views 4400
Evoluţia sportivilor moldoveni la Jocurile Olimpice
22 august 2016, 11:35 Sport views 4400

Evoluţia sportivilor moldoveni la Jocurile Olimpice

Canotorul Serghei Tarnovschi a obţinut cel mai bun rezultat dintre cei 23 de sportivi ce au reprezentat Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Sportivul format la Lvov a cucerit medalia de bronz în proba de canoe simplu pe distanța de 1.000 de metri. Singura medalie a reprezentanților noștri la Rio poate fi retrasă, dacă se va dovedi că Tarnovschi s-a dopat.

Alexandru Şpac şi Zalina Marghiev s-au clasat pe locurile 5. Halterofilul din Bălţi a obţinut acest rezultat în categoria de 77 de kilograme, iar Zalina Marghiev - la aruncarea ciocanului. Un alt halterofil moldovean, Sergiu Cechir, s-a clasat pe poziţia a şaptea în categoria de 69 de kilograme.

Singurul judocan moldovean ajuns la Rio, Valeriu Duminică, a pierdut dramatic în şaisprezecimi şi s-a clasat pe locul nouă în categoria de 81 de kilograme.

Fratele Zalinei Marghiev, Sergiu, s-a clasat pe locul 10 în proba de aruncarea ciocanului.

Luptătoarea de stil liber Mariana Cherdivară-Eșanu a terminat competiţia pe treapta a 11-a în categoria de 58 de kilograme.

Tot pe locul 11 s-a clasat şi un alt sportiv naturalizat, britanicul Aaron Cook. Luptătorul de taekwondo a fost învins în prima partidă în categoria de 80 de kilograme.

Halterofila Natalia Prişcepa a ocupat locul 12 în categoria de pană la 75 de kilograme.

Fratele mai are al lui Serghei Tarnovschi, Oleg, a obţinut locul 14 în proba canoe simplu pe distanța de 200 de metri.

Luptătorul de stil liber Eugen Nedealco a pierdut chiar în prima rundă de calificări şi s-a clasat pe locul 16 în categoria de 74 de kilograme.

Alexandra Mîrca a fost prima noastră sportivă, intrată în concurs la Rio de Janeiro şi a ocupat locul 17 la tir cu arcul.

Lilia Fisicovici a înregistrat al 27-a rezultat la maratonul olimpic.

Alexei Sancov s-a clasat pe locul 34 în proba de natație 200 de metri, stil liber.

Nici Tatiana Chișcă nu a reușit să treacă de calificări la Rio şi a terminat pe locul 36 în proba de natație 100 de metri bras.

Tenismanul Radu Albot a cîștigat în primul tur, dar a fost eliminat în şaisprezecimile de finală de croatul Marin Cilic.

Ivan Emilianov şi Dimitriana Surdu nu s-au calificat în finală la aruncarea greutăţii, la fel precum Marina Marghiev-Nikisenko la aruncarea ciocanului.

Natalia Stratulat şi-a încheiat evoluţia încă în runda preliminară a probei de aruncarea discului.

Portdrapelul delegației moldave, Nicolae Ceban, a pierdut în primul tur a concursului în categoria de 97 de kilograme la lupte libere, iar maratonistul Roman Prodius a încheiat competiția pe locul 105.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

sport , Jocurile Olimpice , rezultate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
1298 locuitori

Crăsnăşeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Crăsnăşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Teleneşti şi la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1298 de oameni. Satul Crăsnăşeni a fost menționat documentar în anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.