23 may 2016, 14:15 Sport views 6693
Kayaking de-a lungul rîului Nistru (Foto)
23 may 2016, 14:15 Sport views 6693

Kayaking de-a lungul rîului Nistru (Foto)

Timp de două zile au avut parte de o adevărată expediţie pe caiace de-a lungul rîului Nistru. La expediția cu genericul "Nistru fără hotare" în cadrul Campaniei Internationale la kayaking 2016 pe rîul Nistru, cu sloganul „Pace, prietenie și cooperare!", au participat cluburi sportive din Republica Moldova, Ucraina şi Belorusia, inclusiv persoane cu nevoi speciale.

Startul expediţiei a fost dat în satul Iarova la 19 mai, iar finişul, a doua zi, la 20 mai, la Soroca. Acţiunea a fost organizată cu scopul de a reintegra persoanele cu dizabilități prin intermediul sportului, dar și de a consolida relațiile de prietenie dintre participanţii din cele trei țări.

Pe parcursul celor două zile, aceştia au avut parte de doze bune de adrenalină, comunicare şi mult timp liber petrecut în sînul naturii. Unul din curajoşii care s-au avîntat în această expediţie este Tatiana, care, încurajează şi alte persoane cu dizabilităţi să ia parte la asemenea acţiuni. „Chiar dacă expediția nu a început, deja am aflat lucruri nespus de plăcute şi folositoare", a spus Tatiana în timp ce aştepta cu nerăbdare startul.

La finalul expediţiei, fiecare participant s-a învrednicit cu o diplomă, iar învingătorii âau fost premiaţi. Organizatorii expediției cu genericul "Nistru fără hotare" sînt Consiliul raional Soroca, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Politiţia de frontieră a R.Moldova şi A.O Clubul Sportiv „Nistru".

 

Source: odn.info.md

Keywords:

campania , riuri , Nistru , sport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
65 locuitori

Caraiman este un sat din cadrul comunei Frasin, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dondușeni și la 215 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 65 de oameni. Satul Caraiman a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.