16 september 2014, 12:19 Sport views 8475
Veaceslav Gojan a fost desemnat cel mai bun sportiv moldovean în luna august
Photo: gardianul.md
16 september 2014, 12:19 Sport views 8475

Veaceslav Gojan a fost desemnat cel mai bun sportiv moldovean în luna august

Boxerul Vaceslav Gojan (56 kg) a fost desemnat luni de ziariştii sportivi din ţară cel mai bun sportiv moldovean în luna august, relatează MOLDPRES.

Conform rezultatelor sondajului efectuat de site-ul sports.md el a acumulat cel mai mare număr de puncte - 113,5. Veaceslav Gojan a fost clasat pe primul loc graţie medaliei de aur cucerită la Campionatul Uniunii Europene, desfăşurat la Sofia (Bulgaria).

Locul doi în top i-a revenit canotorului Serhyi Tarnovskyi, care a cucerit distincţia de aur la ediţia a doua a Jocurilor Olimpice de tineret, proba canoe, 500 metri. El a totalizat 113 puncte. Poziţia a treia i-a revenit tenismanului Radu Albot, care s-a calificat în premieră în istoria sportului moldovenesc pe tabloul principal al turneului de Grand Slam US Open de la New York (SUA). El a acumulat 111 puncte.

În lunile precedente cel mai bun sportiv moldovean a devenit tenismanul Radu Albot (ianuarie - februarie), Constantin Ţuţu (kickboxing, martie), Victor Ciobanu (lupte greco-romane, aprilie), Stepan Dimitrov (taekwon-do, mai), Serhyi Tarnovskyi (canotaj, iunie), Andrian Mardare (suliţă, atletism).

Source: moldpres.md

Keywords:

box , sport , top

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1229 locuitori

Ratuş este un sat din cadrul comunei Drăsliceni, raionul Criuleni. Amplasat pe malul drept al Ichelului, pe șoseaua Bălți-Chișinău, satul este situat la o distanță de 43 km de orașul Criuleni și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1229 de oameni. Satul Ratuș a fost întemeiat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.