25 november 2013, 15:53 Kaleidoscope views 5944
25 november 2013, 15:53 Kaleidoscope views 5944

A fost creat un scaner al calității produselor alimentare

Foto: obozrevatel.ua

Oamenii de știință din Canada au creat un scaner al produselor, TellSpec, care este capabil să detecteze toți alergenii, aditivii chimici, substanțele nutritive, caloriile și ingredientele din produse, scrie obozrevatel.com.

TellSpec este format dintr-un scaner spectral, un program de analiză și o aplicație smartphone cu o interfață ușor de utilizat. Consumatorul primește pe smartphone informații referitoare la alergenii, caloriile produsului.

TellSpec este capabil să scaneze produse chiar prin sticlă sau punga de plastic. El explică, de asemenea, ce reprezintă careva ingredient misterios, socoate caloriile și ține evidența cît de multe vitamine și minerale se conțin în produsele alimentare. În momentul de față dispozitivul este încă în curs de elaborare.

Inventatorii au lansat o campanie de colectare de fonduri, iar consumatorii interesați deja le-au transferat 176 000 de dolari.
Primele exemplare TellSpec costă 150 de dolari și deja au fost vîndute.

Dispozitivul va fi lansat în luna august 2014.

Source: obozrevatel.com

Keywords:

alimentatie , inventie , calitate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
585 locuitori

Dumitreni este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Florești și la 141 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Dumitreni a fost înființat în anul 1854.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.