25 noiembrie 2013, 15:53 Caleidoscop views 6015
25 noiembrie 2013, 15:53 Caleidoscop views 6015

A fost creat un scaner al calității produselor alimentare

Foto: obozrevatel.ua

Oamenii de știință din Canada au creat un scaner al produselor, TellSpec, care este capabil să detecteze toți alergenii, aditivii chimici, substanțele nutritive, caloriile și ingredientele din produse, scrie obozrevatel.com.

TellSpec este format dintr-un scaner spectral, un program de analiză și o aplicație smartphone cu o interfață ușor de utilizat. Consumatorul primește pe smartphone informații referitoare la alergenii, caloriile produsului.

TellSpec este capabil să scaneze produse chiar prin sticlă sau punga de plastic. El explică, de asemenea, ce reprezintă careva ingredient misterios, socoate caloriile și ține evidența cît de multe vitamine și minerale se conțin în produsele alimentare. În momentul de față dispozitivul este încă în curs de elaborare.

Inventatorii au lansat o campanie de colectare de fonduri, iar consumatorii interesați deja le-au transferat 176 000 de dolari.
Primele exemplare TellSpec costă 150 de dolari și deja au fost vîndute.

Dispozitivul va fi lansat în luna august 2014.

Sursa: obozrevatel.com

Cuvinte cheie:

alimentatie , inventie , calitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
3212 locuitori

Pituşca este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Pituşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Călărași și la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3212 oameni. Satul Pitușca a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.