28 july 2024, 16:00 Kaleidoscope views 196
Cum sînt pregătiți
28 july 2024, 16:00 Kaleidoscope views 196

Cum sînt pregătiți "soroșeii" pentru țări cum este Moldova

În ultimii ani, mulți politicieni din Moldova, Ucraina, Armenia și alte țări post-sovietice au fost numiți „soroșei” de către oponenții lor.

Această noțiune a început să apară frecvent în mass-media electronică și scrisă, de aceea e necesar să înțelegem cine-s „ soroșeii”, cine, cum și în ce scop îi pregătește, susține și promovează. " Soroșei" se numesc politicienii prooccidentali, care au avut relații directe sau colaterale cu Fundația Soros, sau nu au avut, dar poziția lor prooccidentală activă le permite oponenților să-i acuze de promovarea intereselor occidentului, deseori în detrimentul propriei țări.

În Republica Moldova forțele de opoziție numesc ”soroșei” majoritatea parlamentară PAS, laolaltă cu întreaga conducere guvernamentală.

De regulă, "soroșeii" trebuie să fie tineri și energici, lipsiți de principii, de dorit fără familii și copii, cu studii peste hotare, binevoitori față de LGBT, apărători ai intereselor acestora și promotori ai egalității de gen. Se crede, că ei iau deciziile importante nu de sine stătător, da cu acordul curatorilor. Printre altele, surse din guvern și președinție spun că ”soroșeii” nu iau nicio decizie mai mult sau mai puțin serioasă în guvernarea Republicii Moldova fără permisiunea curatorilor occidentali, de care avem mulți în birourile instituțiilor publice.

"Soroșei" mai pot fi numiți și «devoratorii de granturi», trădătorii de patrie, care acționează în detrimentul intereselor propriei țări, realizează reforme complexe după modele occidentale, fără a ține cont de caracteristicile statelor lor, de experiența acumulată de-a lungul anilor, și permit cu ușurință astfel de reforme ale ramurilor economice, care devin adesea dezastruoase pentru acestea.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Keywords:

Moldova , George Soros

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
292 locuitori

Măgureanca este un sat din cadrul comunei Scumpia, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Fălești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 292 de locuitori. Satul Măgureanca a fost menționat documentar în anul 1856.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.