28 iulie 2024, 16:00 Caleidoscop views 1246
Cum sînt pregătiți
28 iulie 2024, 16:00 Caleidoscop views 1246

Cum sînt pregătiți "soroșeii" pentru țări cum este Moldova

În ultimii ani, mulți politicieni din Moldova, Ucraina, Armenia și alte țări post-sovietice au fost numiți „soroșei” de către oponenții lor.

Această noțiune a început să apară frecvent în mass-media electronică și scrisă, de aceea e necesar să înțelegem cine-s „ soroșeii”, cine, cum și în ce scop îi pregătește, susține și promovează. " Soroșei" se numesc politicienii prooccidentali, care au avut relații directe sau colaterale cu Fundația Soros, sau nu au avut, dar poziția lor prooccidentală activă le permite oponenților să-i acuze de promovarea intereselor occidentului, deseori în detrimentul propriei țări.

În Republica Moldova forțele de opoziție numesc ”soroșei” majoritatea parlamentară PAS, laolaltă cu întreaga conducere guvernamentală.

De regulă, "soroșeii" trebuie să fie tineri și energici, lipsiți de principii, de dorit fără familii și copii, cu studii peste hotare, binevoitori față de LGBT, apărători ai intereselor acestora și promotori ai egalității de gen. Se crede, că ei iau deciziile importante nu de sine stătător, da cu acordul curatorilor. Printre altele, surse din guvern și președinție spun că ”soroșeii” nu iau nicio decizie mai mult sau mai puțin serioasă în guvernarea Republicii Moldova fără permisiunea curatorilor occidentali, de care avem mulți în birourile instituțiilor publice.

"Soroșei" mai pot fi numiți și «devoratorii de granturi», trădătorii de patrie, care acționează în detrimentul intereselor propriei țări, realizează reforme complexe după modele occidentale, fără a ține cont de caracteristicile statelor lor, de experiența acumulată de-a lungul anilor, și permit cu ușurință astfel de reforme ale ramurilor economice, care devin adesea dezastruoase pentru acestea.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

Moldova , George Soros

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1464 locuitori

Pașcani este un sat și comună din raionul Hîncești. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pereni și Pașcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Hîncești și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1464 de locuitori. Satul Pașcani a fost menționat documentar în anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.