|
Avem șanse mari să ajungem să vedem colonizarea Lunii și a planetei Marte
Agenția spațială NASA intenționează în viitorul apropiat să înceapă construcția unei baze pe Lună, scrie The New York Times. Casele de pe satelitul natural al Pămîntului vor fi tipărite cu imprimante 3D. Cu toate acestea, avertizează autoarea articolului, Debra Kamin, pînă la începerea colonizării vor trebui rezolvate mai multe probleme importante.
Luna, ca un magnet, ne ademenește din nou
Cu o jumătate de secol în urmă, astronauții misiunii Apollo 17 au petrecut trei zile pe această minge cu cratere, a cărei atracție gravitațională afectează nu numai oceanele Pămîntului, ci și imaginația noastră. Timp de 75 de ore, astronauții au mers pe Lună în costume spațiale și s-au deplasat cu un rover lunar, în timp ce omenirea urmărea toate acestea pe ecranele televizoarelor, la o distanță de 386.000 de kilometri. Programul Apollo s-a încheiat după întoarcerea pe Pămînt și prăbușirea în Oceanul Pacific în decembrie 1972. De atunci, Luna atîrnă acolo pe cer, goală, neexplorată și ispititoare.
Acum NASA plănuiește să revină acolo - de data aceasta pentru o perioadă îndelungată. Pentru aceasta, agenția va construi pe Lună case care vor putea fi folosite nu doar de astronauți, ci și de cetățenii obișnuiți. Se crede că, pînă în 2040, americanii vor crea deja acolo prima comunitate umană. Nici colonizarea planetei Marte nu este departe. În comunitatea științifică se vorbește despre faptul că termenul stabilit de NASA este prea ambițios, mai ales fără o nouă aterizare cu succes pe Lună. Dar toți cei șapte oameni de știință intervievați pentru acest articol consideră că obiectivul este realizabil pînă în 2040, dacă vor fi respectați și în continuare indicatorii de referință.
Agenția spațială americană va transporta pe Lună o imprimantă 3D și apoi, strat cu strat, va construi clădiri din beton lunar special, pe bază de cioburi de piatră, fragmente de minerale și praf, care se depune pe stratul superior al suprafeței cu cratere a Lunii și care se ridică în nori toxici ori de cîte ori este deranjat. Realizarea unui proiect atît de îndrăzneț a fost posibilă datorită noilor tehnologii și a parteneriatelor cu universități și companii private.
Continuarea articolului citiți pe noi.md.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
- Голландский план преобразования сельского хозяйства в продовольственные леса! (Видео)
- О трудовой жизни в родовом поместье (+Фото)
- Многодетная семья спасает деревню (+Фото)
- Важные цитаты нейролингвиста о работе человеческого мозга
- Положите чеснок в рот и держите в течение 30 минут. Результаты невероятны!
- Вечнозеленая и съедобная Магония Падуболистная
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1623
- Populația:
- 71 locuitori
Rogojeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei face parte și loc. stația de cale ferată Rogojeni. Satul Rogojeni se află la o distanță de 35 km de orașul Șoldănești și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 71 de oameni. Prima atestare documentară a satului Rogojeni datează din anul 1623.
Comments
(0)