20 july 2022, 12:30 Kaleidoscope views 2433
Deputat: ”Țară, țară – vreți război?”
Photo: gazeta.ru
20 july 2022, 12:30 Kaleidoscope views 2433

Deputat: ”Țară, țară – vreți război?”

România trebuie să stea departe de conflictul militar din Ucraina. De această părere este fosta membră AUR, actualmente deputat independent în cadrul Parlamentului statului vecin, Anamaria Gavrilă.

Într-o intervenție de după decizia de ajutorare militară a Rusiei, deputata Anamaria Gavrilă, actualmente independentă, fostă membră AUR, susținea că ar trebui trimis ajutor militar din alte țări, nu din România, iar Guvernul ar trebui să stea departe de conflict.

”Țară, țară vreți război? Pentru că Domnul Președinte Iohannis, Domnul Prim Ministru Ciucă, Domnul Ciolacu și Domnul Cîțu se pregătesc să trimită ar­ma­ment în Ucraina. Iar trimiterea de armament în Ucraina înseamnă o pro­vocare pentru Moscova, un pe­ricol imens pentru România și o pier­dere sigură a Republicii Moldova.

NATO a încurajat Ucraina și acum nu o poate ajuta. Ba mai mult, Pentagonul ne spune că își doresc o Rusie slăbită? Ne întrebăm cu ce preț? Un război între NATO și Rusia nu se va duce pe teritoriul SUA sau pe teritoriul Rusiei, se va duce pe teritoriul României și al Republicii Moldova.

Cine ne bagă într-un război ar trebui sa ne și conducă spre victorie. Însă în cine să ne încredem? În Iohannis, Ciucă, Ciolacu și Cîțu? Și cum să crezi că vei ieși victorios cînd te bagi într-un război între frați? Pentru că asta sînt ucrainienii și rușii. Iar sîngele apă nu se face. Frații găsesc o cale de îm­păcare. Și atunci România în ce poziție se va afla?

Nici pînă acum atacurile din Transnistria nu au fost clarificate. Nu se știe dacă au fost ucrainienii sau rușii. Iar dacă atacurile au fost ale ucrainienilor – cum poate România să trimite arme în Ucraina?! Doamne fe­rește să aflăm că am înarmat Ucraina pentru ca armele să fie folosite la uciderea fraților noștri basarabeni.

Și cum putem noi să trimitem ar­ma­ment într-o țară a cărei președinte arată prin declarațiile sale o lipsă totală de respect pentru Republica Moldova cînd această țară a ajutat atît de mulți ucrainieni fugiți din calea războiului.

Oare nimeni nu poate să vadă dincolo de acest război? Nimeni nu are o viziune mai măreață decît războiul? Nimeni nu poate mai mult decît să urască și să omoare? Nimeni nu este luminat să vadă punctele și interesele comune? Nimeni nu vrea să des­co­pere luminița păcii din întunericul mîniei?

Pentru că prețul pentru pace nu poate fi mai mare decît prețul pe care noi toți și lumea întreaga îl va plăti într-un război mondial și nuclear. Iar cîș­tigul de pe urma păcii va aduce mult mai mult întregii lumi decît poate aduce un război pentru ego-ul unei singure națiune.

Ce vrem să mai pierdem riscînd să intrăm într-un război? Istoria ne spune că în fața sovieticilor, a ucrainienilor și a rușilor, România a pierdut teritorii im­portante. Care teritorii vrem să mai pierdem? Transilvania?

Spunem NU trimiterii de armament in Ucraina. Cerem neimplicarea României în război. Spunem DA păcii. E timpul să găsim soluții pentru pace, iar neutra­litatea Ucrainei față de NATO trebuie declarată cît mai repede”, a declarat Anamaria Gavrilă de la tribuna Parlamentului României.

Source: noi.md

Keywords:

deputat , război , Romania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1600
Populația:
2666 locuitori

Maramonovca este un sat şi comună din raionul Drochia. Maramonovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Drochia și la 201 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2666 de oameni. Satul Maramonovca a fost menționat documentar în anul 1600.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.